Aktuality

Informace pro voliče, kteří změnili trvalý pobyt po 29. 4. 2024

Informace pro voliče, který změnil trvalý pobyt do jiné obce v době od 29. dubna 2024 do 7. června 2024

Volič, který po 28. dubnu 2024 změní adresu místa trvalého pobytu na území jiné obce v České republice, bude vyškrtnut ze seznamu voličů pro volby do Evropského parlamentu vedeném obecním úřadem v místě předchozího trvalého pobytu (§ 28 odst. 4 písm. e) zákona č. 62/2003 Sb., o volbách do Evropského parlamentu a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů).

Vytvořeno: 25.4.2024

Zavádění elektromobility v Řepích

Pořízení automobilů na alternativní pohon pro sociální služby je financován Evropskou unií.

Cílem a účelem projektu je rozšíření kapacit stávajících terénních a ambulantních sociálních služeb rozšířením vozového parku o nízkoemisní vozidla.

Vytvořeno: 15.4.2024

Komplexní úklid komunikací 2024

Vážení obyvatelé a návštěvníci městské části Praha 17, stejně jako v předchozích letech zajišťuje Technická správa komunikací hl. m. Prahy a. s., komplexní úklid komunikací, který bude probíhat průběžně

29. dubna - 15. května 2024

Prosíme všechny obyvatele a návštěvníky městské části, aby sledovali dopravní značení a v době úklidových prací zajistili přeparkování svých vozidel.

Vytvořeno: 8.4.2024

Rekonstrukce jader ordinací pro rok 2024 a 2025

Primárním cílem programu je zajištění kvalitního zázemí zdravotních služeb pro občany Prahy 17.
Objem finančních prostředků vyčleněných na dotační program je: 3.200.000,- Kč.

Dotační program je zaměřen na:

Vytvořeno: 4.4.2024

Změny linkového vedení v Sobíně a Řepích

Od 3.  ledna 2024 dojde k několika drobným změnám v provozu autobusových linek PID v Praze. Nejvýznamnější změnou je zavedení nové městské autobusové linky 214 Bílá Hora – Sobín a současné zkrácení linky 164 o úsek Sídliště Řepy – Sobín.

Vytvořeno: 2.1.2024

Termín podzimního úklidu - horní Řepy

V oblasti horních Řep bude proveden podzimní úklid komunikací / silnice a chodníky /.

Dne 15.11.2023 proběhne úklid ulic:
Čistovická, dále Na Bělohorské pláni, Selských baterii a Ke Kulturnímu domu mezi ulicemi Čistovická a Karlovarská, dále ulice Dobnerova, Třanovského, Doubravínova, Řetězokovářů a U Boroviček mezi ulicemi Na Bělohorské pláni a Čistovická, K Motolu, Karlovarská mezi ulicemi Ke Kulturnímu domu a Čistovická.

Vytvořeno: 7.11.2023

Vyvěšení Izraelské vlajky

Vedení MČ Praha 17 uctilo vyvěšením Izraelské vlajky památku obětí teroristického útoku palestinské organizace Hamás a vyjádřilo podporu státu Izrael.

Vytvořeno: 10.10.2023

Pneumatiky na sběrných dvorech můžete odevzdat ZDARMA

Hlavní město Praha navázalo spolupráci se společností GREEN Logistics CZ s.r.o., na jejímž základě tato společnost v souladu s pověřením uděleným od výrobců pneumatik nově provozuje v rámci sběrných dvorů na území hlavního města Prahy veřejná místa zpětného odběru odpadních pneumatik. Zatímco dosud bylo odevzdávání odpadních pneumatik ve sběrných dvorech HMP zpoplatněno, nově zde mohou občané a další koneční uživatelé odevzdávat odpadní pneumatiky ke zpětnému odběru zcela zdarma.

Vytvořeno: 27.9.2023

Komplexní úklid komunikací 2023

Vážení obyvatelé a návštěvníci městské části Praha 17, stejně jako v předchozích letech zajišťuje Technická správa komunikací hl. m. Prahy a. s., komplexní úklid komunikací, který bude probíhat průběžně 6. října - 20. října 2023.

Prosíme všechny obyvatele a návštěvníky městské části, aby sledovali dopravní značení a v době úklidových prací zajistili přeparkování svých vozidel.

Vytvořeno: 27.9.2023

Změny v možnostech odkládání odpadů v Praze

Na území hlavního města existují dva základní typy stanovišť: venkovní - volně přístupné všem občanům a domovní – umístěné v domovním vybavení, na dvorcích apod.

Vytvořeno: 19.9.2023

Zákaz rozdělávání ohňů na rizikových místech

Na základě výstrahy před nebezpečím požáru, kterou dnes vydal Český hydrometeorologický ústav, platí od čtvrtka 24. srpna 2023 od 10:37 hodin do soboty 26. srpna 2023 do 0:00 hodin na území Prahy nařízení týkající se zákazu rozdělávání ohňů na místech zvýšeného nebezpečí vzniku požáru.

Za místo zvýšeného nebezpečí vzniku požáru se podle Nařízení, kterým se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru, považuje:

Vytvořeno: 24.8.2023

Informace pro občany - praskající vodovodní potrubí.

Správcem vodovodního řadu, tedy trubek, které nás zásobují vodou, je Pražská vodohospodářská společnost (PVS). Společnost PVS je ze 100 % vlastněná hlavním městem Praha a jako správce je odpovědná za udržování vodovodní sítě a kanalizační soustavy v provozuschopném stavu a za její obnovu a rozvoj. MČ Praha 17 nefinancuje ani nezajišťuje opravy vodovodního řadu.

Starostka Alena Kopejtková starostka proto vyzvala PVS k jednání a řešení častých poruch vodovodního řadu v Řepích.

Vytvořeno: 12.6.2023

Zpoždění distribuce květnové Řepské sedmnáctky

Z důvodu technických problémů v tiskárně začne distribuce květnového čísla Řepské sedmnáctky až 2. května 2023.

Za komplikace se omlouváme.

Aktuální číslo Řepské sedmnáctky najdete již nyní v elektronické podobě na webu nebo v mobilní aplikaci Řepy v mobilu.

A jaká témata mimo jiné najdete v novém čísle?

Vytvořeno: 28.4.2023

Příspěvek na úsporu energií

Sociální nadační fond Hlavního města Prahy poskytuje jednorázový příspěvek na úsporu energií ve výši 3 000 Kč.
Cílem tohoto příspěvku je umožnit domácnostem s nejnižšími příjmy překlenout současnou energetickou krizi, například pomocí drobných úprav v domácnosti, které jim umožní snížit náklady na energie.

Pro podání žádosti jsou nezbytné tyto údaje:

Vytvořeno: 7.3.2023

Adapterra Awards – adaptace na změnu klimatu

Hlavní město Praha se zapojilo do celostátní soutěže Adapterra Awards, která oceňuje již realizované adaptační projekty v krajině, obcích i na budovách, které pomáhají se vypořádat se suchem, přehříváním, přívalovými srážkami, erozí půdy a dalšími problémy spojenými se změnou klimatu.

Vytvořeno: 14.2.2023

Podvodné SMS neadresované od IKEM!

IKEM upozorňuje, že je zneužíváno jeho dobré jméno při rozesílání podvodných SMS s následujícím textem:

 "DULEZITE UPOZORNENI! Centrum Prevence Zdravi IKEM pro hlavni mesto PRAHU-Dostavte se v ramci mezinarodniho mesice zdravi na PREVENTIVNI mereni ke kompletni analyze slozeni vaseho tela s interpretaci vysledku a nasledneho doporuceni reseni v hodnote 1000 Kc ZDARMA.Pro velkou obsazenost Vas bude pro nejblizsi volny termin kontaktovat v nasledujicich dnech nase asistentka. Plati pro osoby nad 50 let veku.Tesime se na Vasi navstevu."

Vytvořeno: 6.12.2022

Senátní volby

Občané Prahy 6 – Řep v těchto volbách volili senátora. Z osmi kandidátů ve volebním obvodu č. 25 uspěl Jiří Růžička (navržený stranou TOP 09, podporovaný stranami KDU-ČSL, ODS a STAN). S 50,28 % hlasy získal senátorský mandát v prvním kole. Z tohoto důvodu se na území naší městské části nebude konat 2. kolo senátních voleb.

Vytvořeno: 26.9.2022

Praha 17 je Obec přátelská seniorům

Městská část Praha 17 zvítězila se svým projektem v soutěži Ministerstva práce a sociální věcí (MPSV) a může se pyšnit titulem Obec přátelská seniorům 2022. V této soutěži naše městská část zvítězila již podruhé.

Výrazný úspěch zaznamenala naše městská část v podpoře aktivit pro seniory. V soutěži MPSV Obec přátelská seniorům se projekt naší městské části, v kategorii 12.001 – 25.000 obyvatel, umístil na 1. místě. Stalo se tak již podruhé. Poprvé v této soutěži MČ uspěla v roce 2017.

Vytvořeno: 2.9.2022

Od dnešního dne je možné žádat o příspěvky na aktivity dětí

Městská část Praha 17 začala prostřednictvím projektu Aktivní město finančně podporovat aktivní trávení volného času řepských dětí a mládeže. „V novém školním roce zahájila naše městská část program Aktivní město. Jeho prostřednictvím finančně podporujeme trávení volného času a tolik důležité mimoškolní činnosti řepských dětí: školáků, středoškoláků i těch úplně nejmenších. Kromě podpory pohybu dětí a jejich dalších zájmových kroužků, jsme zjednodušili rodičům přístup k financím, které jsme na tuto oblast vyčlenili.

Vytvořeno: 26.8.2022

Rekonstrukce Žalanského

O letních prázdninách skončila několika měsíční rekonstrukce Žalanského ulice v úseku Slánská - Hofbauerova. Na opravu komunikace v majetku magistrátu jsme čekali několik dlouhých let. Došlo ke kompletnímu odstranění povrchu i podkladové vrstvy. Pro zvýšení bezpečnosti byl rozšířen chodník vpravo ve směru od Slánské ulice a zcela nově byl vybudován chodník vlevo ze směru od Slánské. Autobusová zastávka směrem od Hofbauerovy ulice byla posunuta níže před radnici. Počet parkovacích míst u chodníku před úřadem se zvýšil. Nyní je zde 11 standardních parkovacích míst a 1 místo pro invalidu.

Vytvořeno: 25.8.2022

Odhalení pamětné desky řepským hrdinům

Odhalení pamětné desky řepským hrdinům Františka Mandyse, Josefa Líkaře a Václava Řeháka k 80. výročí jejich popravy nacisty

(23. 6. 2022, Praha 17) Dnes byla slavnostně odhalena pamětní deska na počest Františka Mandyse, Josefa Líkaře a rtm. Václava Řeháka, které nacisti popravili 30. června 1942.

Vytvořeno: 24.6.2022

Umění pro město - MuralART v podchodu v Makovského

Začátkem příštího týdne začne dvojice umělců Jakub Bachorík a Kristýna Fingerlandová s realizací projektu v rámci projektu Umění pro město. Podchod v ulici Makovského získá během května nový design v podobě kreativní vizualizace a zušlechtí lokalitu podchodu.
Pokud umělce na místě potkáte, nejde tedy o nelegální grafity.

Vytvořeno: 4.5.2022

Veřejné projednání Strategického plánu MČ Praha 17

Zveme vás na veřejné projednání Strategického plánu MČ Praha 17.

  • Jaké jsou cíle a priority pro rozvoj MČ Praha 17 v dalších letech?
  • Jaké jsou výsledky ankety spokojenosti a potřeb obyvatel naší městské části?

To vše se dozvíte v rámci představení aktualizovaného strategického plánu rozvoje MČ Praha 17.

Kdy: 23. 5. 2022 od 16:00 hodin
Kde: Kulturní centrum Průhon, Socháňova 1220/27

 

Vytvořeno: 4.5.2022

Změna v podávání žádosti o pas

Od 25. dubna bude každé pondělí náběr žádostí cestovních pasů bez objednání, a to v časovém rozmezí 8:00 – 12:00 hod. a 13:00 – 17:30 hod. s tím, že čas pro poslední žádost o cestovní pas bude operativně určen dle kapacity daného dne. Žadatel bude tedy při výdeji lístku z terminálu upozorněn, zda se jeho žádost ještě stihne v tento den vyřídit.

Vytvořeno: 25.3.2022

Rozšíření úředních hodin pro podání žádostí o cestovní pas

V posledních týdnech výrazně vzrostl zájem o vydání cestovních dokladů. Příčiny jsou dvě. Prvním důvodem je postupné uvolňování proticovidových opatření a opětovné volné možnosti cestování do zahraničí, což je důvod veskrze pozitivní. Druhý důvod je spojen s obavami ze situace na Ukrajině. Kombinace těchto skutečností způsobila, že úřady jsou doslova zahlceny žádostmi o vydání nových cestovních pasů.

Vytvořeno: 17.3.2022

Ukrajinské Rádio Українське Pадіо

Чеське радіо запустило інтернет-потік Українського Радіо. Знайти його можна на аудіопорталі та в мобільному додатку mujRozhlas.cz. Чеське радіо також готує подкаст «Новини для українців у Чеській Республіці» та інший аудіоконтент.

Vytvořeno: 14.3.2022

Výzva pro dobrovolníky

Hasiči hledají dobrovolníky pro pomoc s obsluhou asistenčních center v Praze.

Vytvořeno: 6.3.2022

Humanitární sbírka - Praha 17

MČ Praha 17 společně s řepským patronem Tomášem Slavatou a Kvidem Štěpánkem vyhlašuje humanitární sbírku určenou dětem a maminkám z válkou postižené Ukrajiny.

Termín od 3.3.2022 do odvolání

Potřebné věci pro uprchlíky

Vytvořeno: 3.3.2022

Varování Policie ČR

Kryptoměny v rukou podvodníků
Nákup virtuálních měn se stal velmi dostupným. Přispěla k tomu vyšší informovanost lidí v dané oblasti, ale i například rozšíření sítě tzv. vkladomatů. Různé druhy kryptoměn si tak dnes pořídíte jednoduše např. cestou na nákup nebo prostřednictvím několika kliků v počítači. Existují i uživatelsky zcela jednoduché platební brány pro rychlý nákup kryptoměn platební kartou. Kde jsou peníze, operují ale i podvodníci. Buďte proto i v souvislosti s kryptoměnami velmi obezřetní.

Vytvořeno: 22.2.2022

Změna vstupu na služebnu PČR

Ve dnech 5.1. a 6.1.2022 bude probíhat stěhování části policejního oddělení, při kterém dojde k přemístění hlavních vstupních dveří na adrese Makovského č. 1392/2b, Praha 6 – Policie České republiky, Místní oddělení Řepy. Vzhledem k uvedenému bude v tyto dny omezen provoz oddělení, jelikož v rámci stěhování dojde i k přepojování telefonních linek a sítí. Příjem neodkladných a akutních oznámení bude samozřejmě zachován a občané mohou využít tísňovou linku 158.

Vytvořeno: 27.12.2021

Dávková pomoc s úhradou dodávek energií

Nepojistná dávková pomoc státu v případě problémů s úhradou dodávek energií

Aktuálně je možné v situaci náhlých problémů s úhradou nedoplatků za dané období v režimu DPI využít pomoc formou jednorázové dávky pomoci v hmotné nouzi, tzv. mimořádné okamžité pomoci, konkrétně tzv. MOP – Vyúčtování DPI.

Základním předpokladem využití této dávkové pomoci je skutečnost, že:

Vytvořeno: 10.12.2021

Pořízení ekologického vytápění

Ministerstvo životního prostředí ČR a Státní fond životního prostředí ČR připravují na rok 2022 vyhlášení výzvy č. 4 dotačního programu „Zlepšování kvality ovzduší v hl. m. Praze – pořízení ekologického vytápění v domácnostech“, která bude zaměřená na výměnu kotlů 1. a 2. emisní třídy, zejména u sociálně slabých domácností.

Vytvořeno: 9.11.2021

Stanovisko k doporučenému stanovení ředitelského volna ve dnech 25. 10 a 26. 10. 2021 žákům škol na území hl. m. Prahy

Vážení rodiče,

dne 20. 10. 2021 jsme obdrželi „Doporučené opatření k onemocnění Covid 19“ podepsané paní MUDr. Zdeňkou Jágrovou, která je pověřena zastupováním ředitele Hygienické stanice hlavního města Prahy.

Vzhledem ke skutečnosti, že je ze strany Hygienické stanice hlavního města Prahy doporučováno stanovení volna ve dnech 25. 10 a 26. 10. 2021 žákům škol na území hl. m. Prahy a následné testování žáků dne 1. 11. 2021, byla tato záležitost operativně dne 21. 10. 2021 projednána v kolektivu všech ředitelek ZŠ a zástupců MČ Praha 17.

Vytvořeno: 22.10.2021

Úprava křižovatky Skuteckého x Bazovského

Dne 15.9.2021 dojde k předání staveniště na křižovatce ulic Skuteckého a Bazovského. Práce na křižovatce začnou v nejbližší době, přičemž křižovatka bude zúžena, vznikne nový přechod pro chodce a zároveň bude posunuta zastávka autobusu. Investorem akce je Technická správa komunikací, a.s. Práce na křižovatce budou trvat dva měsíce.

Vytvořeno: 14.9.2021

Informace ČTÚ - příjem televize přes anténu

Český telekomunikační úřad oznamuje, že v tomto regionu bude zahájeno uvádění do provozu základnových stanic nových mobilních sítí, což bude znamenat pro obyvatele zlepšení kvality a dostupnosti mobilních datových služeb. Nicméně uvedená skutečnost může za určitých nepříznivých podmínek způsobit zhoršení kvality příjmu televizního signálu přes anténu.

Vytvořeno: 8.9.2021

Otevření pobočky České pošty - Řepy

Vážení spoluobčané, oznamujeme Vám, že pobočka pošty 163 00 Praha 618 – Řepy, Makovského 1349/2a, 163 00 Řepy zahájí provoz po provedené rekonstrukci v pondělí dne 13. 9. 2021 v 10.00 hodin.

Hodiny pro veřejnost s účinnosti od úterý dne 14.9. 2021:
Pondělí: 08:00 – 19:00
Úterý: 08:00 – 19:00
Středa: 08:00 – 19:00
Čtvrtek: 08:00 – 19:00
Pátek: 08:00 – 19:00
Sobota: 08:00 – 12:00

Telefonní kontakt na poštu 163 00 Praha 618: 954 216 300

Česká pošta, s. p. se těší na Vaši návštěvu.

Vytvořeno: 13.8.2021

MČ Praha 17 pomůže obci Stebno na Lounsku

Rada městské části Praha 17 rozhodla po projednání s předsedou finančního výboru o peněžité podpoře částkou 50 tisíc korun obci Stebno na Lounsku. Tato obec byla podobně jako vesnice na Moravě poničena při ničivých bouřích ve čtvrtek 24. června 2021. Podle meteorologů tuto obec neponičilo tornádo, ale downburst, tedy jiný meteorologický jev. Ve Stebnu silný vítr poničil asi 25 domů, což je zhruba 40 procent místních nemovitostí.

Odkaz na facebook

Vytvořeno: 30.6.2021

Odpuštění nájmu v prostorech MČ Prahy 17

Informace pro podnikatele v nebytových prostorech svěřených MČ Praha 17 o možnosti podání žádosti o odpuštění nájmu nebo části nájmu v roce 2021

Vytvořeno: 19.4.2021

Uzávěra hlavní vzletové a přistávací dráhy od 26.4.2021

Od 26. dubna do 2. července 2021 dojde k uzavření hlavní vzletové a přistávací dráhy 06/24 (RWY 06/24) z důvodu nezbytných stavebních prací souvisejících se zvýšením bezpečnosti provozu a všech zajištění legislativních požadavků. Během celé této etapy bude letecký provoz probíhat na vedlejší vzletové a přistávací dráze 12/30 v obou směrech, tedy ve směru na Prahu a na Kladno.

Vytvořeno: 14.4.2021

Poznejte pražskou divočinu!

Nevíte, jak se zabavit v souladu s aktuálními vládními nařízeními? Prozkoumejte s námi pražskou přírodu.

Viděli jste potápku roháče, potkali bobří hrad? Příroda hlavního města je útočištěm mnoha zajímavých a často chráněných druhů rostlin a živočichů. A zároveň představuje nečekaný prostor pro dobrodružné výlety a zajímavá bádání.

Národní muzeum nabízí v dnešní nelehké době všem obyvatelům Prahy jedinečnou možnost, jak aktivně trávit víkend osamotě nebo s rodinou, ale hlavně aktivně.

Vytvořeno: 9.4.2021

Pokračuje další etapa opravy Plzeňské ulice

Technická správa komunikací (TSK) zahájí ve středu 14. dubna 2021 stavební práce na komunikaci Plzeňská v úseku Trabant muzeum – Bucharova, směr z centra. Souvislá údržba komunikace je rozdělena na dvě části a skončí do 12. května 2021.

Jedná se o pokračující akci z minulého roku, ve které proběhla úprava povrchu komunikace zejména ve směru do centra.

Vytvořeno: 8.4.2021

MČ Praha 17 chce pomoci sociálně slabým

MČ Praha 17 reaguje na nové rozhodnutí Vlády ČR a bude rozdávat sociálně slabým občanům respirátory.
Ty jsou na vybraných místech povinné od 25.2.2021.

Distribuce bude určena sociálně slabým občanům, kteří nemají možnost a prostředky si je jinak opatřit.

Respirátory budou vydávány:

Vytvořeno: 24.2.2021

Magistrát uznal chybu při zabydlování bytů v Řepích

Na základě otevřeného dopisu, v kterém starostka Jitka Synková vyzvala radního Magistrátu hl. m. Prahy pana Adama Zábranského k řešení stížností s novými nájemci magistrátních bytů, se sešla pracovní skupina k této problematice. Jednání se za naši městskou část účastnila starostka Jitka Synková, radní Jaroslava Šimonová, zastupitelka Monika Čermáková a vedoucí Odboru sociálních věcí Praha 17.

Vytvořeno: 29.1.2021

Sokolovna se stala zkušebnou divadelníků z Damúza

Řepská Sokolovna se stala na několik dní domovem Divadla Damúza, které zde nacvičovalo inscenaci pro děti „Ronja, dcera loupežníka“. Hru na motivy stejnojmenné knihy Astrid Lindgrenové o dobrodružství v divoké přírodě a kamarádství Ronji a Birka, syna vůdce znepřátelené tlupy loupežníků.

Vytvořeno: 5.1.2021

Vánoční pozdrav z kostela sv. Rodiny v Řepích

Píseň: Giulio Caccini - Ave Maria

Na fotce zleva:
PhDr. Jitka Synková - starostka
Markéta Fassati - soprán
Drahomíra Matznerová - varhany

Video bylo natočeno během COVID omezení, bez diváků a za dodržení všech hygienických nařízení.

Vytvořeno: 18.12.2020

Nefunkční služby České pošty

Po dočasném zrušení pobočky České pošty Praha 618 kvůli rekonstrukci OC Řepy, se poskytované služby pošty na území naší městské části ještě více zhoršily. Zásilky do vlastních rukou, výzvy, ani periodický tisk jsou doručovány s velkým zpožděním nebo vůbec. Pro naše obyvatele je nyní k dispozici pobočka pošty Praha 515 ve Stodůlkách. V červnu 2019 s plánovaným uzavřením zdejší pobočky bylo přislíbeno, že bude navýšen počet doručovatelů. Poště byly nabídnuty různé nebytové prostory, aby mohla zřídit alespoň informační okénko.

Vytvořeno: 20.11.2020

Obědy (nejen) pro děti

Hlavní město Praha chce novým projektem "Obědy pro děti" pomoci rodičům, kteří v některých případech nemají čas vařit každý den svým dětem více jídel. Praha proto vytvořila registrační formulář a mapu, kde budou pražské restaurace nabízet obědy pro školáky za 60 Kč včetně DPH. Objednat si zde ale budou moci jídlo také senioři, kteří zaplatí 90 Kč včetně DPH. Soukromí restauratéři se budou moct hlásit do projektu od pátku 6. listopadu 2020 od 12:00 hodin. Další informace pro rodiče i seniory zde budou průběžně doplňovány.

Vytvořeno: 11.11.2020

Nefunkční služby České pošty

Vážení občané,

z vlastní zkušenosti vím o problémech, které jsou spojeny se zajišťováním, tedy spíše nezajišťováním, služeb České pošty v naší městské části.

Po dočasném zrušení pobočky ČP kvůli rekonstrukci OC Řepy, jsou veškeré služby katastrofální. Zásilky do vlastních rukou, výzvy, ani periodický tisk nejsou doručovány. Česká pošta je státní podnik a naše samospráva nemá žádné pravomoci, jak zasáhnout do jejího fungování.

Vytvořeno: 4.11.2020

Pomoc lidem v akutní nouzi

Sociální odbor ÚMČ Praha 17 opět začal spolupracovat s Potravinovou bankou Praha. Sociální odbor bude distribuovat potravinové balíčky lidem, kteří se ocitnou v akutní nouzi. Pokud jste se v souvislosti s pandemií

 COVID-19 ocitli v tíživé životní situaci, můžete se obrátit na sociální odbor, který Vám pomůže při řešení vzniklé situace.

Kontakt na sociální odbor ÚMČ Praha 17: 234 683 263, 234 683 266

Vytvořeno: 29.10.2020

Aktuální epidemiologická situace v ČR K 25.10.2020

Centrální řídící tým COVID-19 I přes rostoucí počet prováděných testů (nad 45 tisíc testů) neklesá podíl pozitivních záchytů v populaci. Při velkém množství nakažených osob v populaci dochází k nekontrolovanému šíření nemoci, Dochází totiž k šíření nemoci mezi velkým množstvím osob a zvyšuje se zátěž na zdravotní systém, což pozorujeme právě v těchto dnech.

Vytvořeno: 27.10.2020

Centrum sociálně-zdravotních služeb informuje

Vážení občané,
vzhledem k vývoji epidemiologické situace v souvislosti s výskytem onemocnění COVID-19 je Centrum sociálně zdravotních služeb nuceno přijmout následující opatření:

Vytvořeno: 19.10.2020

Praha spustila nový web k testování na koronavirus

Vše k odběrovým místům naleznou zájemci na jednom místě

Hlavní město spustilo nový web, který nabízí přehled o nejbližších volných termínech testování na COVID-19 na území Prahy a je navíc propojen s rezervačními systémy jednotlivých odběrových míst. Objednat se zde může každý zájemce o testování se žádankou, ale i samoplátce. Stránky covid.praha.eu nabízí ověření průměrné čekací doby a další informace k jednotlivým odběrovým místům. Za první dny je navštívily již desetitisíce uživatelů.

Vytvořeno: 14.10.2020

Mimořádná opatření v souvislosti s koronavirem

COVID-19

s účinností ode dne 25. července 2020 od 0:00 hod. do 26. července do 23:59 hod. se zákazují nebo omezují slavnosti, divadelní a filmová představení, sportovní a jiná shromáždění a trhy

Vytvořeno: 24.9.2020

V Praze bude platit od 26. do 28. srpna zákaz rozdělávání ohňů

vykricnik.jpg

Na základě výstrahy před nebezpečím požáru, kterou dnes vydal Český hydrometeorologický ústav, bude od středy 26. července (od 00:00 hodin) do pátku 28. srpna (do 24:00 hodin) na území Prahy platit nařízení týkající se zákazu rozdělávání ohňů na místech zvýšeného nebezpečí vzniku požáru.

Vytvořeno: 25.8.2020

Zrušení Babího léta

Babí léto - zrušeno

Vážení občané,

na základě oznámení ministerstva zdravotnictví týkající se nových plošných opatření vzhledem ke Covid-19 jsme nuceni zrušit letošní ročník Babího léta. Za současných podmínek nelze tuto tradiční a oblíbenou akci uskutečnit, a to zejména s ohledem na bezpečnost všech návštěvníků, ale také účinkujících i těch, kteří se na přípravě této akce podílí.

Vytvořeno: 31.7.2020

Upozornění pro seniory

vykricnik.jpg

V našem sousedství, na sídlištích v Praze 6, se opět objevuje podvodný podomní prodej předražených zámků do bytových dvěří.

Vytvořeno: 27.7.2020

Od 29. 8. 2020 je dočasně uzavřena pobočka České pošty Makovského

Česká pošta

Vážení spoluobčané, dnes, tedy 17. 7. 2020, jsme obdrželi informaci z České pošty, že z důvodu rozsáhlé rekonstrukce majitelem objektu OC Řepy (kterým je společnost Trikaya), bude pošta Praha 618, Makovského 1349/2a, od 29. 8. 2020 pro veřejnost dočasně uzavřena.

Vytvořeno: 17.7.2020

Ochrana pražských motýlů

ohniváček černočárný

Entomologové žádají veřejnost o pomoc při hledání denních motýlů na území hlavního města Prahy.

Vytvořeno: 12.6.2020

UPOZORNĚNÍ PRO OBČANY - výměna neplatných dokladů

Občanský průkaz

Ministerstvo vnitra České republiky upozorňuje občany, že s ohledem na ukončení nouzového stavu na území České republiky skončila i platnost stanoviska ministerstva, na základě kterého bylo občanům umožněno pro dobu trvání nouzového stavu prokazovat svou totožnost i již neplatnými osobními doklady, jejichž platnost skončila po 1. březnu 2020.

Vytvořeno: 11.6.2020

Předáváme dezinfekci, pomozte nám s kontakty

Dezinfekce

Městská část od pondělí postupně předává dezinfekci, kterou dostala od hlavního města Prahy, zástupcům řepských SVJ (Společenství vlastníků jednotek). Ti, na které se podařilo získat kontakt (telefon, email nebo datovou schránku), byli osloveni napřímo. Další se nám začali ozývat, jakmile se o předávání dozvěděli. Děkujeme všem, kdo nám pomohl informace o dezinfekci sdílet.

Vytvořeno: 3.4.2020

Klub 17 je na Facebooku

Klub 17

Nízkoprahový klub pro děti a mládež Klub 17 v Řepích vytvořil svůj profil na Facebooku.

Vytvořeno: 25.3.2020

Uzavření skateparku

Vhledem k usnesení vlády ČR, které má za cíl omezit setkávání osob

Vytvořeno: 17.3.2020

Opatření proti šíření nového typu koronaviru

Vážení sousedé, s ohledem na nařízení Vlády ČR a jednání pracovní skupiny Krizového štábu Prahy 17 o opatření proti šíření nového typu koronaviru vstoupila v platnost následující opatření:

Vytvořeno: 11.3.2020

Mimořádná opatření v souvislosti s nepříznivým vývojem epidemiologické situace ve výskytu onemocnění COVID-19

Vláda České republiky rozhodla o uzavření všech škol (základních, středních i vyšších odborných a dalších) od středy 11. března 2020. Mateřských školek se toto opatření netýká.

Zároveň se dnes 10. března 2020 od 18:00 hodin zakazují divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jim podobné akce a jiná shromáždění, výstavy, slavnosti, poutě, ochutnávky, trhy a veletrhy, a to jak veřejné, tak soukromé, s účastí přesahující ve stejný čas 100 osob.

Vytvořeno: 10.3.2020

Kvůli enormnímu zájmu Pražanů o téma onemocnění Covid-19 pražská hygiena posiluje nově zřízenou infolinku o další telefonní číslo 773 782 850

Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen „HSHMP“) v sobotou 29. února 2020 zahájila provoz speciální telefonické informačně – poradenské infolinky pro zodpovídání dotazů Pražanů v záležitosti výskytu koronaviru COVID-19 ve světě a opatřením, která mají provádět lidé vracející se z inkriminovaných lokalit.

Infolinka je primárně určena občanům hlavního města Prahy, kteří se vrací ze zimních prázdninových pobytů v Itálii.

Vytvořeno: 1.3.2020

Životní podmínky 2020 – výběrové šetření v domácnostech

Logo ČSÚ

Český statistický úřad organizuje v roce 2020 v souladu se zákonem č. 89/1995 Sb., o státní statistické službě, ve znění pozdějších předpisů, každoroční výběrové šetření o životních podmínkách domácností v České republice pod názvem „Životní podmínky 2020“ (EU-SILC), které navazuje na předchozí ročníky tohoto šetření. Smyslem tohoto zjišťování je získávat dlouhodobě srovnatelné údaje o sociální a ekonomické situaci obyvatel v celkem 34 evropských zemích. Dalším cílem je získat data pro výpočet ukazatelů peněžní a materiální chudoby.

Vytvořeno: 3.2.2020

Uzavření řepské pošty - oznámení občanům

Informace

Vážení spoluobčané, dovolujeme si Vám tímto oznámit, že z důvodu rozsáhlé rekonstrukce majitelem objektu OC Řepy bude Vaše pošta Praha 618 Makovského 1349/2a, 163 00 Řepy, k datu 31. 3. 2020 dočasně uzavřena.

Vytvořeno: 3.2.2020

Proměna okolí Slánské – zapojte se!

Logo MČ

Okolí zastávky Slánská má všechny předpoklady stát se příjemným, čistým a bezpečným místem v samotném centru Řep. Nachází se zde obchodní dům, jehož majitel připravuje celkovou rekonstrukci, kříží se tu trasy tramvají a autobusů i významné ulice Slánská a Makovského a celé území tvoří spojnici sídlišť Řepy I a Řepy II. Bohužel, dnes pod správou hlavního města se nachází ve velmi špatném a zanedbaném stavu, především pak v prostoru pod mostem.

Vytvořeno: 3.12.2019

Kauza Pietní park pro zvířata na Zličíně

Znak Městské části Praha 17

Minulý týden vyvolalo silné reakce kladné rozhodnutí Odboru životního prostředí a dopravy, konkrétně vodoprávního úřadu (státní správa). Nutno připomenout rozdíl mezi samosprávou a státní správou. Vedení městské části je samosprávou a nemá pravomoc zasahovat do výkonu státní správy.

Vytvořeno: 4.9.2019

Sdělení řepských hasičů

Hasiči

Na travnaté ploše naproti Úřadu městské části Praha 17 v ulici Žalanského budeme od 3. 9.2019 do 17.10.2019 trénovat, nejen s dětmi, požární sport. Jedná se o úterý a čtvrtek od 17.00 – 20.00 hodin.

Tímto žádáme majitele psů, aby v tomto časovém rozmezí měli své pejsky pod kontrolou a byli ohleduplní vůči svému okolí!

Předem všem děkujeme.

Vytvořeno: 27.8.2019

Stop smradu z granulí

Vafo

…je požadavek nejenom iniciativy Spolku Praha pro život, ale asi nás všech, kteří bydlíme v sousedství se společností VAFO z Chrášťan. I když v našem případě se jedná již o vzdálené sousedství. Společnost VAFO má továrnu na území Středočeského kraje a je jedním z největších výrobců krmiv pro domácí mazlíčky, která prodává pod obchodní značkou Brit.

Vytvořeno: 16.8.2019

Informace k rekonstrukci pošty

Obchodní centrum Shoping point Řepy, neboli OVUS, se kvůli plánované rekonstrukci celé budovy uzavře k 1. 1. 2020. Z tohoto důvodu musí být uzavřena i pobočka České pošty Praha 618. Dle harmonogramu stavby je znovuotevření pobočky plánováno na říjen 2020.

Vytvořeno: 31.7.2019

Plánovaná červnová výluka - podrobnosti!

Logo MČ

Od 15. do 28.6. bude kvůli výměně všech kolejových oblouků na území MČ Praha 17 částečně přerušen provoz tramvajových linek do Řep, které budou v úseku Vozovna Motol (resp. Hotel Golf) - Sídliště Řepy nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. Tramvajová doprava bude vyloučena v pracovní dny vždy cca mezi 9:10 - 16:05 a o víkendech po celou dobu denního provozu. Po celou dobu rekonstrukce (tj. od 15.6.-28.6.)nebude možné využívat ani přejezdy přes tramvajové těleso, které se v rekonstruovaných obloucích nachází.

Vytvořeno: 5.6.2019

Parkoviště v Mrkvičkově ulici

Rada schválila na svém jednání 24. dubna vyhlášení výběrového řízení na pronájem parkovacích stání na parkovišti, které se staví v Mrkvičkově ulici.

Vytvořeno: 2.5.2019

Od 27. 4. 2019 konec doby zvýšeného nebezpečí vzniku požáru pro území hlavního města Prahy

V souladu s ustanovením § 1 Nařízení č. 9/2016 Sb. hl. m. Prahy ze dne 24. 5. 2016, kterým se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru a na základě výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu ČHMÚ „nebezpečí požáru“ nebo „zvýšené nebezpečí požáru“ *) ze dne 24. 4. 2019 pro území hlavního města Prahy

Vytvořeno: 24.4.2019

Nebezpečí vzniku požáru

V souladu s ustanovením § 1 Nařízení Rady hl. m. Prahy č. 1224 ze dne 24. 5. 2016, kterým se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru a na základě výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu ČHMÚ „nebezpečí požáru“ ze dne 20. 4. 2019 nastává pro území hlavního města Prahy doba nebezpečí vzniku požáru:

Vytvořeno: 23.4.2019

Pozor - dodávky energie

vykricnik.jpg

POZOR, pokud budete kontaktováni někým, kdo se přestaví jako zástupce společnosti PRE a bude tvrdit, že má tato společnost uzavřenou smlouvu s Městskou částí Praha 17 na dodávku levnější energie, jde o PODVOD!!!

Vytvořeno: 15.2.2019

Deratizace - upozornění

Informace.png

V lednu 2019 bude provedena deratizace proti potkanům v lokalitě Plzeňská x Šímova u gabionové stěny.

Vytvořeno: 20.12.2018

Upozornění na změnu dopravního režimu v ulici Čistovická

Upozorňujeme na změnu dopravního režimu v ulici Čistovická spočívající ve zjednosměrnění provozu v úseku mezi ul. Ke Kulturnímu domu a Na Bělohorské pláni. Navrhované opatření bylo navrženo z důvodu zlepšení plynulosti a pravidelnosti autobusové linky a zlepšení dopravní situace v oblasti. Změna dopravního režimu bude provedena na zkušební dobu do 31.03.2019.

Děkujeme za pochopení.

Odbor životního prostředí a dopravy

Vytvořeno: 12.12.2018

Parkoviště Mrkvičkova

Základní technický popis stavby:
SO 01 Komunikace
Stavební objekt zahrnuje veškeré zpevněné plochy, tj. příjezdovou komunikaci, parkovací stání,komunikace uvnitř parkoviště i navazující chodníky a schodiště.

Vytvořeno: 26.9.2018

Parkování Babí léto

Dne 15.9.2018 bylo pro pořádání akce Babí léto vyčleňeno parkoviště v ulici Reinerova (za garážemi Dopravního podniku). Prosíme, držte se přiložené mapy.

Vytvořeno: 13.9.2018

Sdělení řepských hasičů

Na travnaté ploše naproti Úřadu městské části Praha 17 v ulici Žalanského budeme od 4. 9.2018 do 19.10.2018 trénovat, nejen s dětmi, požární sport. Jedná se o úterý a čtvrtek od 17.00 – 20.00 hodin. Tímto žádáme majitele psů, aby v tomto časovém rozmezí měli své pejsky pod kontrolou a byli ohleduplní vůči svému okolí! Předem všem děkujeme.

Vytvořeno: 29.8.2018

Veřejné setkání na téma Metropolitní plán Hl. m. Prahy

Městská část Praha 17 na základě oznámení pořizovatele územně plánovací dokumentace – Odboru územního rozvoje Magistrátu hlavního města Prahy (UZR MHMP) ohledně zveřejnění informace o vystavení návrhu nového Územního plánu hl.m. Prahy (Metropolitního plánu) zve na veřejné setkání, na kterém budou moci občané vyjádřit své podněty, návrhy či připomínky.Setkání se bude konat dne:

Vytvořeno: 3.5.2018

Doba zvýšeného nebezpečí vzniku požáru pro území hlavního města Prahy od 29. 4. 2018

V souladu s ustanovením § 1 Nařízení Rady hl. m. Prahy č. 1224 ze dne 24. 5. 2016, kterým se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru a na základě výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu ČHMÚ „nebezpečí požáru“ nebo „zvýšené nebezpečí požáru“ ze dne 29. 4. 2018 nastává pro území hlavního města Prahy doba zvýšeného nebezpečí vzniku požáru ode dne 29. 4. 2018 do odvolání.

Vytvořeno: 30.4.2018

Přihlášení do řízení – VAFO Praha s.r.o

Městská část Praha 17 podala žádost o přihlášení do řízení ve věci vydání integrovaného povolení – VAFO Praha s.r.o, K Brůdku 94, 252 19 Chrášťany, na základě zákona č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů, v platném znění, dle §7, odst.1, písm.e.

Vytvořeno: 19.4.2018

Sdělení řepských hasičů

Na travnaté ploše před úřadem budeme od 5. dubna do 28. června trénovat požární sport, a to nejen s dětmi. Každé úterý a čtvrtek od 17 do 20 hodin a také o víkendu 20 - 22. dubna 2018, kdy proběhne soustředění mladých hasičů.
TÍMTO ŽÁDÁME MAJITELE PSŮ, ABY V TOMTO ČASOVÉM ROZMEZÍ MĚLI SVÉ PEJSKY POD KONTROLOU a byli ohleduplní vůči svému okolí.
Předem děkujeme

Vytvořeno: 14.3.2018

Zápach z výrobny krmiva

Dne 21.11.2017 se pan místostarosta Martin Marek zůčastnil na MÚ Jinočany pracovní schůzky ohledně zápachu z nedaleké výrobny krmiva pro zvířata firmy VAFO.

Vytvořeno: 6.12.2017

Informace odd. osobních dokladů

Vážení občané,

podívejte se, kdy vám končí platnost osobního dokladu, (občanského průkazu nebo pasu), objednejte se v době, kdy si můžete vybrat den i čas, který vám vyhovuje.

Možnost objednání je nejen přes webové stránky úřadu, ale též telefonicky na podatelně úřadu tel. 234683111, kdykoliv v úředních hodinách podatelny.

Vytvořeno: 22.11.2017

Mapa přístupnosti

Digitální mapu přístupnosti budov a veřejných prostor pro osoby s omezenou schopností pohybu představilo hlavní město Praha. Objekty zmapovala na základě schválené metodiky Pražská organizace vozíčkářů (POV). Mapu samotnou potom vytvořil Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy (IPR).

Vytvořeno: 25.9.2017

Sdělení řepských hasičů

Informace.png

Na travnaté ploše proti Úřadu městské části Praha 17 v ulici Žalanského budeme od 5. 9. 2017 do 17.10.2017 trénovat (nejen s dětmi) požární sport. Jedná se vždy o úterý a čtvrtek od 17.00 – 20.00 hodin. Tímto žádáme majitele psů, aby v tomto časovém rozmezí měli své pejsky pod kontrolou!! Předem všem děkujeme.

Vytvořeno: 23.8.2017

Nařízení státní veterinární správy - změna

Informace.png

Ústřední veterinární správa Státní veterinární správy jako místně a věcně příslušný správní orgán podle ustanovení § 48 odst. 1 písm. c) zák. č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších předpisů, v souladu s ustanovením § 54 odst. 2 písm. a) a odst. 3 veterinárního zákona a s vyhláškou č. 202/2004 Sb., o opatřeních pro předcházení a zdolávání afrického moru prasat, nařizuje tato

Vytvořeno: 17.7.2017

Dočasné změny autobusových linek 180 a 164

Znak Městské části Praha 17

Od 1. 7. (od zahájení provozu) do 31. 8. (ukončení provozu) bude probíhat kompletní rekonstrukce ul. Strojírenská, během které bude také zvýšeno zabezpečení železničního přejezdu přes trať č. 122 doplněním stávajících bezpečnostních prvků o závory.
Z těchto důvodu bude v daném období vyloučena individuální i hromadná doprava z ulice Strojírenská, což se projeví na dočasném vedení autobusových linek v oblasti Prahy 17 a Zličína.

Vytvořeno: 16.6.2017

Cestovní doklady – POZOR!

Upozorňujeme žadatele, že v měsících duben, květen, červen, červenec, srpen a září, kdy je zvýšený zájem o vyřízení cestovního dokladu je nutno se objednat, neboť denní kapacita bývá již dopředu vyčerpána.

Požádat o cestovní doklad si můžete na kterémkoliv úřadě městské části v Praze, který má agendu osobních dokladů, nebo i mimo Prahu. Žádost o osobní doklady není vázána trvalým pobytem.

Vytvořeno: 11.5.2017

SDĚLENÍ ŘEPSKÝCH HASIČŮ

Na travnaté ploše naproti Úřadu městské části Praha 17 v ulici Žalanského budeme od 4. 4. 2017 do 29. 6. 2017 trénovat (nejen s dětmi) požární sport. Každé úterý a čtvrtek od 17.00 – 20.00 hodin a také o víkendu 22. 4.- 23. 4. 2017, kdy proběhne soustředění Mladých hasičů.

Tímto žádáme majitele psů, aby v tomto časovém rozmezí měli své pejsky pod kontrolou!!

Předem všem děkujeme.

Vytvořeno: 29.3.2017

Stavební práce v lokalitě Na Fialce

Pražská plynárenská distribuce, a.s. provádí od 1. 3. 2017 stavební práce v lokalitě Na Fialce a Slánská z důvodu částečné výměny a přeložky plynového potrubí. Jedná se o stavební úpravy na VTL plynovodu č. 202, 222 – sídliště Řepy – podchod Slánská a přeložení VTL plynovodu DN 500 č. 222 Na Fialce. Stavební práce by měly být ukončeny do 31.5.2017.

Vytvořeno: 20.3.2017

VÝSTRAHA ČHMÚ

VÝSTRAHA ČHMÚ Číslo: PVI_2017/32 vydaná ve středu 01.03.2017

Vytvořeno: 1.3.2017

Odvolání smogové situace

V úterý 24.01.2017, 10:28 pro území  Praha
SMOGOVÁ SITUACE vyhlášená z důvodů vysokých koncentrací suspendovaných částic PM10 byla ODVOLÁNA pro území Prahy.
Vydalo: Centrální předpovědní pracoviště ČHMÚ

Vytvořeno: 24.1.2017

Smogová situace

Pro území Praha VYHLAŠUJE ČHMU REGULACI z důvodů vysokých koncentrací suspendovaných částic PM10.

Vytvořeno: 23.1.2017

Hlášení poruch veřejného osvětlení

Od 1. ledna letošního roku zajišťuje správu a provoz veřejného osvětlení v Praze firma TRADE CENTER PRAHA . Hlášení poruch veřejného osvětlení je, kromě dispečinku na tel. čísle 224 91 51 51, nově možné také zasílat emailem na adresu: poruchyvo@pre.cz . Vždy je nutné zadat evidenční číslo, které je na štítku lampy.

Vytvořeno: 21.1.2017

Ptačí chřipka

Státní veterinární správa vydala informaci o zvýšeném počtu nakažených ptáků ptačí chřipkou.

Vytvořeno: 17.1.2017

Praha 17 instalovala chytré odpadkové koše Bigbelly

Při novoroční procházce po Řepích jste si mohli všimnout nových odpadkových košů, které „vyrostly“ u OC Shopping Point Řepy a KC Průhonu. Koše jsou určeny ke sběru směsného a tříděného (papír a plast) uličního odpadu.

Vytvořeno: 9.1.2017

Žádost na pejskaře

V období od 6. 9. do 4. 10. 2016 se na louce před ÚMČ Praha 17 budou konat každé úterý od 17 do 19 hodin tréninky oddílu mladých hasičů.

Vytvořeno: 14.9.2016

Program Čistá energie Praha 2016

Z programu Čistá energie Praha 2016 je možno získat dotaci na přeměnu topného systému z tuhých paliv na ekologická, náhradu plynových a elektrických lokálních topidel centrálním vytápěním, ale i na výměnu dožívajícího plynového kotle za nový, kondenzační. Program pamatuje také na podporu využití obnovitelných zdrojů energie, například na tepelné čerpadlo může dotace činit až šedesát tisíc korun, na solární systémy na ohřev vody a přitápění až čtyřicet tisíc. Obnovitelné zdroje jsou podporovány i v novostavbách.

Vytvořeno: 3.6.2016

Program Čistá energie Praha 2015

Ekologie

Podporu projektů přeměny topných systémů a využití obnovitelných zdrojů energie v bytech a v rodiných či bytových domech na území hl. m. Prahy v rámci Programu Čistá energie Praha 2015 schválila usnesením č. 1011 ze dne 5.5.2015 Rada hl. m. Prahy.

Vytvořeno: 4.6.2015

ZMĚNY V MHD 2015. ŘEKNĚTE NÁM SVŮJ NÁZOR!

Prostě to zrušíme!!!

Představitelé Magistrátu připravují ve spolupráci s organizátorem dopravy (ROPID) největší změny v městské hromadné dopravě od září 2012. Souvisejí s dubnovým otevřením čtyř nových stanic metra. První větě se dá věřit na 100 %, druhá je ovšem nepravdivá, neboť jak si máme vysvětlit navrhované zrušení hojně využívané a jediné opravdu řepské autobusové linky č. 264? Jak toto plánované zrušení souvisí s otevřením nových linek metra trasy A? Jak souvisí navrhované zrušení linek 214 a 225 s otevřením metra? Žádná jasně zřejmá souvislost není.

Vytvořeno: 21.1.2015

CNG doprava v České republice - přednosti a ekonomické výhody

POZVÁNKA

 

Vážení,

dovolujeme si Vás pozvat na prezentaci firmy Eco Power Energy s. r. o.

„CNG DOPRAVA V ČESKÉ REPUBLICE - PŘEDNOSTI A EKONOMICKÉ VÝHODY“

pod záštitou Jitky Synkové, starostky Prahy 17,

která se bude konat:

dne 21. 1. 2015 v 17 hod. v Kulturním centru Průhon, Socháňova 1220/27, 163 00 Praha 6 - Řepy.

Vytvořeno: 8.1.2015

Nová kniha o Řepích již v prodeji!

Logo MČ

Pro všechny řepské patrioty máme dobrou zprávu! Nová kniha o naší městské části s názvem „Řepy v proměnách času“ je již na světě.

Vytvořeno: 16.9.2014

Soutěž o nejlepšího podnikatele

Informace.png

Upozorňujeme, že Anketa o nejlepšího řepského podnikatele bude uzavřena ve středu 20.8.2014 v 16:00 h. Výsledky ankety budou následně zveřejněny na webových stránkách. Pokud ještě chcete hlasovat v této anketě a dát hlas svému oblíbenému podnikateli, můžete využít již jen posledních několik dní.

Vytvořeno: 18.8.2014

MIMOŘÁDNÝ PROVOZ – POUZE PRO VOLBY

Upozornění na mimořádný provoz ÚMČ Praha 17 – pouze pro volby

Z důvodu dodržení zákonných lhůt, vyplývajících ze zákona č. 62/2003 Sb. o volbách do Evropského parlamentu, bude na ÚMČ Praha 17 mimořádně otevřeno, pouze pro účel voleb do Evropského parlamentu:

Dne 13. 4. 2014 v neděli v době od  8 – 16 hodin pouze v kanceláři č. 108 - přízemí bude možnost přijmout  žádost cizinců z EU o zápis do volebního  seznamu  pro  volby do Evropského parlamentu.

Vytvořeno: 7.4.2014

Anketa o nejlepšího řepského podnikatele

2890.jpg

Od března jsme pro vás připravili soutěž s názvem „NEJ na 17“ o nejlepšího řepského podnikatele. Máte tedy možnost ohodnotit ty NEJ obchodníky v Řepích, případně na níže uvedené adrese vyhledat nejoblíbenější řepské provozovny.

Vytvořeno: 4.3.2014

Vánoční provoz

UPOZORNĚNÍ

VÁNOČNÍ PROVOZ
Úřadu městské části Praha 17

 

Pondělí 23.12.2013 -standardní provoz úřadu

24.12. - 26.12.2013 - Vánoční svátky - zavřeno

Pátek 27.12.2013 - s výjimkou podatelny zavřeno
(podatelna Žalanského 291 – standardní provoz)

Pondělí 30.12.2013 - standardní provoz úřadu

Úterý 31. 12. 2013 - omezený provoz úřadu

Vytvořeno: 25.11.2013

Nízkoprahový klub 17 mimořádně otevřen

Vzhledem k  doporučení uzavření základních a středních škol bude 3.6. 2013 mimořádně otevřen Nízkoprahový klub 17, Praha 6 - Socháňova 1221, a to od 8 do 14 hodin.

Bližší informace  na tel. 775 59 17 00 nebo 235 311 791.

Vytvořeno: 3.6.2013

Upozornění - omezení provozu Úřadu MČ Praha 17 v objektech Španielova a Bendova

Dne 29. 5. 2013 bude z důvodu přerušení dodávky vody omezený provoz v úředních hodinách Úřadu MČ Praha 17 a to v objektech Španielova a Bendova.

Omlouváme se za toto omezení a prosíme, abyste svou návštěvu úřadu v tomto dni omezili jen na případy, které nesnesou odkladu. Podání lze samozřejmě realizovat v podatelně budovy Žalanského 291.

Vytvořeno: 24.5.2013

Oznámení výsledků výtvarně architektonické soutěže

Městská část Praha 17, jako vyhlašovatel výtvarně architektonické soutěže na návrh

SMUTEČNÍ SÍNĚ ŘEPSKÉHO HŘBITOVA,

oznamuje, že

1. cenu získal návrh Bc. Jiřího Lasovského a Bc. Prokopa Vondrušky,
2. cenu získal návrh Ing. arch. Věry Stejskalové,
3. cenu získal návrh Ing. arch. Jakuba Hály.

Výňatek z grafické části oceněných návrhů je přílohou tohoto oznámení.

Vytvořeno: 12.3.2013

Jakému architektonickému návrhu dáte svůj hlas?

Logo MČ

Občané Městské části Praha 17 mají možnost ovlivnit rozhodnutí, jaká bude v Řepích postavena smuteční síň! Výstava návrhů architektonické soutěže se uskuteční 17. až 19. ledna 2013 v řepské sokolovně, v ulici Na Chobotě (ve čtvrtek a pátek od 14 do 19 hodin, v sobotu od 9 do 16 hodin).

Vytvořeno: 27.12.2012

Informace o plánovaném jarním úklidu v Řepích

Ekologie

Jarní úklid po zimní sezoně v Řepích proběhne ve dvou etapách. Nejprve byl v první polovině března uklizen posypový materiál z chodníků i vozovek sídliště i starých Řep.
Nyní začíná úklid kolem panelových domů. Zahrnuje likvidaci veškerých odpadků, lahví, kartonů, matrací a vyhrabání listí a větví. Jedná se zhruba o 40 000 m2 ploch.

Vytvořeno: 3.4.2012

Nová parkoviště pro polikliniku Žufanova

Ekologie

Předmětem projektu je vybudování nových parkovacích míst – parkoviště pro polikliniku v ul. Bendova a v ul. Žufanova. Vytvoří se 87 nových parkovacích stání, částečně na úkor areálu ZŠ. Za již vykácenou zeleň bude provedena náhradní výsadba.

Vytvořeno: 26.3.2012

Omezení provozu na odboru sociálních věcí – oddělení příspěvku na péči a oddělení hmotné nouze a dávek pro osoby zdr. postižené

U P O Z O R N Ě N Í

Z důvodu převodu agendy sociálních dávek na Úřad práce od 1.1.2012 bude v týdnu od 27. – 30.12.2011

O M E Z E N   P R O V O Z

na odboru sociálních věcí – oddělení příspěvku na péči a oddělení hmotné nouze a dávek pro osoby zdr. postižené.

V této době budou vyřizovány pouze neodkladné případy.

Vytvořeno: 8.12.2011

Sníh a zase jen sníh

Asi není v našem státě v posledních dnech nikdo, kdo by se sněhem neměl nějaký problém. Je tomu tak jistě i v naší městské části. Sníh nás doslova zasypal ve velkém množství během krátké doby.

Městská část Praha 17 i Technická správa komunikací města Prahy nasadila své veškeré kapacity na úklid, ale sněhu je opravdu hodně a nelze vše uklidit naráz. Tolik techniky, ani zaměstnanců není v Praze k disposici a techniku není kde si půjčit. Pod sněhem je celá republika. Na naší městské části se do úklidu například zapojili i členové Sboru dobrovolných hasičů.

Vytvořeno: 3.12.2010

Rozmístění košů se sáčky pro psí exkrementy: aktualizovaná verze

Mapa znázorňující rozmístění košů se sáčky pro psí exkrementy v Městské části Praha 17 - aktualizovaná verze zpracovaná na základě požadavků občanů.

Nové koše jsou znázorněny fialovou barvou. Budou instalovány po odtátí sněhu. Nebylo možno vyhovět všem požadavkům - v místech nepřístupných pro svozovou techniku budou instalovány pouze držáky se sáčky.

Vytvořeno: 16.3.2010