Jaké osobní doklady lze vyřídit na Odboru občansko-správním Úřadu městské části Praha 17?

Vzhledem k tomu, že došlo k určitým změnám v oblasti osobních dokladů, možná bude pro čtenáře užitečná následující informace.

Cestovní pas – s biometrickými údaji v zákonné lhůtě 30 dní.

Správní poplatekSprávní poplatek občan starší 15 let 600 Kč
  dítě do 15 let 100 Kč

Od 1. ledna 2016 již nelze vydávat cestovní pasy bez strojově čitelných údajů s platností na 6 měsíců, které se do 31. prosince 2015 vydávaly ve zkrácené lhůtě – tzv. na počkání.

Nově lze požádat pouze o cestovní pas s biometrickými údaji, který se vydává ve zkrácené lhůtě 6 pracovních dnů, s dobou platnosti na 10 let, u dětí do 15 let je platnost 5 let.

Správní poplatek občan starší 15 let 4000 Kč
  dítě do 15 let 2000 Kč

Občanské průkazy – na občanský průkaz je možno cestovat do všech států Evropské unie, ale i do některých dalších států, jejichž seznam lze ověřit na Ministerstvu zahraničních věcí. Na občanský průkaz může cestovat dospělý i dítě.

Správní poplatek dítě  do 15 let 50 Kč

Pro vyřízení vaší žádosti je možno se i objednat prostřednictvím internetových stránek www.repy.cz (záložka „elektronické služby, „WebCall – elektronické objednání“.)

Žádost o osobní doklady (cestovní pas a občanský průkaz) můžete podat na kterémkoliv úřadě městské části s rozšířenou působností v Praze a na příslušných mimopražských úřadech. Vaše žádost již není vázána na trvalý pobyt!

Pro úplnost informace je třeba ještě připomenout, že na úřadech městských částí, tedy i na našem Úřadě městské části Praha 17, NELZE vyřídit žádosti o ŘIDIČSKÉ PRŮKAZY!!!

Řidičské průkazy pro občany Prahy vyřizuje:
Magistrát hl. m. Prahy, pracoviště Na Pankráci 1685/17, 19, Praha 4 – budova Business Centrum Vyšehrad.

Vytvořeno: 25.5.2016