Nefunkční služby České pošty

Po dočasném zrušení pobočky České pošty Praha 618 kvůli rekonstrukci OC Řepy, se poskytované služby pošty na území naší městské části ještě více zhoršily. Zásilky do vlastních rukou, výzvy, ani periodický tisk jsou doručovány s velkým zpožděním nebo vůbec. Pro naše obyvatele je nyní k dispozici pobočka pošty Praha 515 ve Stodůlkách. V červnu 2019 s plánovaným uzavřením zdejší pobočky bylo přislíbeno, že bude navýšen počet doručovatelů. Poště byly nabídnuty různé nebytové prostory, aby mohla zřídit alespoň informační okénko. S Českou poštou bylo domluveno na zřízení dodejny v Jiránkově ulici. Pošta ale nebyla 5 měsíců ochotna podepsat nájemní smlouvu a tento prostor neobsadila.

Česká pošta je státní podnik a vedení městské části nemá žádné pravomoci, jak zasáhnout do jejího fungování. Na špatné služby České pošty upozornilo vedení městské části zástupce státního podniku již v říjnu.

Současnou situaci komplikují opatření spojené s onemocněním COVID-19, ale o to více lze předpokládat, že doručování České pošty bude fungovat a občané Řep nebudou muset jezdit zbytečně vyzvedávat zásilky na poštu do Stodůlek.

V pátek 30. 10. 2020 byl vedením MČ vyzván k řešení situace přímo ředitel České pošty. Následně proběhla osobní schůzka vedení městské části s ředitelkou poboček České pošty Praha paní Hanou Tmejovou a ředitelem pro doručování panem Tomášem Kubinou. Jeden z tlumočených návrhu byl, aby pobočka ve Stodůlkách prodloužila otevírací dobu v sobotu. Podle aktuálních informací bude mít pobočka pošty ve Stodůlkách od soboty 21. 11. 2020 mít rozšířenou otevírací dobu od 8:00 do 13:00 hodin. V současné době zároveň pošta zatím otevřela v Řepích jednu pobočku výdejny balíků tzv. Balíkovnu. Více informaci najdete v dopisu od České pošty.

Zároveň jsme zřídili emailovou adresu stiznosti.posta@praha17.cz. Tato adresa slouží k shromažďování stížností obyvatel naší městské části na fungování České pošty, aby mělo vedení městské části v ruce konkrétní výtky pro jednání s Českou poštou. Za měsíc fungování jich přišlo již několik desítek stížností.

Pro stížnosti na služby České pošty však dále používejte emailovou adresu: podpora.p618@cpost.cz (kterou provozuje Česká pošta) a email: stiznosti.posta@praha17 dávejte do kopie.

 

Vytvořeno: 20.11.2020