Podvodné SMS neadresované od IKEM!

IKEM upozorňuje, že je zneužíváno jeho dobré jméno při rozesílání podvodných SMS s následujícím textem:

 "DULEZITE UPOZORNENI! Centrum Prevence Zdravi IKEM pro hlavni mesto PRAHU-Dostavte se v ramci mezinarodniho mesice zdravi na PREVENTIVNI mereni ke kompletni analyze slozeni vaseho tela s interpretaci vysledku a nasledneho doporuceni reseni v hodnote 1000 Kc ZDARMA.Pro velkou obsazenost Vas bude pro nejblizsi volny termin kontaktovat v nasledujicich dnech nase asistentka. Plati pro osoby nad 50 let veku.Tesime se na Vasi navstevu."

Tato SMS není rozesílána Institutem klinické a experimentální medicíny, v IKEM neexistuje Centrum Prevence Zdraví. Prosíme nereagujte na ni, ani na osobní telefonáty.

Rozesílání podvodných SMS potvrdila i mluvčí IKEM Markéta Šenkýřová s tím, že to trvá již více než měsíc a jen se různě mění intenzita zasílání zpráv. Samotný IKEM na svém webu již vydal upozorňující článek. K jeho obsahu pak mluvčí uvedla, že již není třeba stále IKEM kontaktovat, neboť na PČR již oznámení z podezření na spáchání trestného činu šlo. Článek jako obrázek-odkaz následuje a pod ním je pak i příklad podvodných SMS.

 

Vytvořeno: 6.12.2022