Otevření Sportovního centra Na Chobotě se blíží

Sportovní centrum Na Chobotě

Otevření Sportovního centra Na Chobotě provázejí komplikace způsobené napadením řádného výběrového řízení na provozovatele centra konkurenční společností. Sportovní centrum Na Chobotě je moderním areálem, který zahrnuje sportovní halu s hrací plochou o rozměrech 27,7 x 56,15 m s rozšířitelným hledištěm. Zároveň jako jedna z mála městských částí budeme mít vlastní 25 metrů dlouhý plavecký bazén se čtyřmi plaveckými dráhami a dvěma dráhami určenými pro relaxaci, který je doplněný o dětský bazének. Plavecký bazén bude sloužit veřejnosti a současně bude určen pro školní plavecké kurzy. V budově je fitness, wellness se saunami, ubytovací kapacity a restaurace. Venkovní sportoviště disponuje 3 tenisovými kurty s umělým povrchem, 2 beachvolejbalovými hřišti a 2 drahami pro pétanque. Díky těmto parametrům se naše sportovní centrum řadí svou multifunkčností k několika málo obdobným sportovním stavbám v Praze a blízkém okolí.

Náš původní záměr byl pronajmout celý areál zkušenému provozovateli. Výběrové řízení, kterého se zúčastnili 4 uchazeči, a které proběhlo formou veřejné soutěže podle občanského zákoníku, bylo napadeno konkurenční firmou, která působí v Nových Butovicích. Pro nás z nepochopitelných důvodů této firmě ÚOHS v čele s předsedou panem Rafajem vyhověl, i když se výběrového řízení tato firma neúčastnila. Museli jsme proto investovat další vlastní prostředky, abychom mohli sportovní centrum zprovoznit.

Původní harmonogram stavebních prací Sportovního centra Na Chobotě byl tedy narušen rozhodnutím ÚOHS o zrušení výběrového řízení na provozovatele Sportovního centra. S tímto rozhodnutím nesouhlasíme a bráníme se správní žalobou u Krajského soudu v Brně. Celý proces otevření Sportovního centra pro řepské občany se proto zpozdil. Podle aktuálního platného harmonogramu vyplývajícího ze smlouvy o dílo, bude probíhat od měsíce srpna zkušební provoz ve smyslu všech potřebných zkoušek mj. technologických zařízení a všeho dalšího. Pokud půjde vše podle plánu, měla by veřejnost služby Sportovního centra Na Chobotě začít využívat během podzimu.

Plavecký bazen se čtyřmi drahami Plavecký bazen se čtyřmi drahami

Dětský bazén Dětský bazén

Relaxační část s vodními prvky Relaxační část s vodními prvky

Relaxační část Relaxační část

Celou plochu je možné rozdělit až na 3 basketbalová hřiště Celou plochu je možné rozdělit až na 3 basketbalová hřiště

Vytvořeno: 25.7.2019