Nefunkční služby České pošty

Vážení občané,

z vlastní zkušenosti vím o problémech, které jsou spojeny se zajišťováním, tedy spíše nezajišťováním, služeb České pošty v naší městské části.

Po dočasném zrušení pobočky ČP kvůli rekonstrukci OC Řepy, jsou veškeré služby katastrofální. Zásilky do vlastních rukou, výzvy, ani periodický tisk nejsou doručovány. Česká pošta je státní podnik a naše samospráva nemá žádné pravomoci, jak zasáhnout do jejího fungování.

V červnu 2019 nám s plánovaným uzavřením zdejší pobočky bylo přislíbeno, že bude navýšen počet doručovatelů. Poště jsme nabízeli různé nebytové prostory, aby mohla zřídit alespoň informační okénko. Jak to dopadlo, sami vidíte.

Snažím se ze své pozice starostky upozornit na žalostný stav a přístup České pošty. První oficiální dopis se Žádostí o spolupráci jsem odeslala již 12. 10. 2020. Následně 29. 10. 2020 urgenci ředitelce pobočkové sítě a řediteli doručovací a účelové sítě. Zároveň jsem zaslala email na adresu: podpora.p618@cpost.cz. Pokaždé bez reakce. Což je velmi smutná vizitka této organizace.

Jsem si vědoma současné situace spojené s onemocněním COVID-19, ale o to více předpokládám, že doručování České pošty bude fungovat a my, občané Řep, nebudeme muset jezdit zbytečně si vyzvedávat zásilky na poštu do Stodůlek.

V pátek 30. 10. 2020 jsem se proto obrátila přímo na ředitele České pošty, aby současný stav neprodleně začal řešit. Vhodné by například bylo, kdyby Česká pošta u nás zřídila tzv. Mobilní poštu. Tedy dodávku, která má obsluhovat obce, kde byla zrušena pobočka České pošty.

Současně jsme pro vás zřídili emailovou adresu stiznosti.posta@praha17.cz – tato adresa bude sloužit ke shromažďování vašich stížností na fungování České pošty, abychom měli v ruce konkrétní výtky pro jednání s Českou poštou.

Pro stížnosti na služby České pošty však dále prosím používejte emailovou adresu: podpora.p618@cpost.cz (kterou provozuje Česká pošta) a email: stiznosti.posta@praha17.cz dávejte do kopie.

Děkuji, s úctou vaše starostka
Jitka Synková

 

Vytvořeno: 4.11.2020