Sníh a zase jen sníh

Asi není v našem státě v posledních dnech nikdo, kdo by se sněhem neměl nějaký problém. Je tomu tak jistě i v naší městské části. Sníh nás doslova zasypal ve velkém množství během krátké doby.

Městská část Praha 17 i Technická správa komunikací města Prahy nasadila své veškeré kapacity na úklid, ale sněhu je opravdu hodně a nelze vše uklidit naráz. Tolik techniky, ani zaměstnanců není v Praze k disposici a techniku není kde si půjčit. Pod sněhem je celá republika. Na naší městské části se do úklidu například zapojili i členové Sboru dobrovolných hasičů.

Nejdříve se uklízejí chodníky a hlavní komunikace a pak přijde teprve řada na vedlejší komunikace a nakonec ostatní plochy.

Zima nám všem připravila někdy horké chvíle a nepohodlí. Mnoho obyvatel, včetně motoristů, bylo nuceno vzít do rukou lopatu a pomoci si sami. Budiž nám chabou útěchou, že je tomu tak nyní aktuelně skoro v celé Evropě. Díky Vám všem, kteří jste přiložili ruku k dílu. Ujišťuji Vás, že i vedení vaší radnice dělá všechno pro to, abychom mohli co nejdříve všude bezpečně chodit a jezdit.

 

Ing. Lubomír Němejc
Tajemník ÚMČ Praha 17

Vytvořeno: 3.12.2010