Program Aktivní město pokračuje

Aktivní město pokračuje Rok 2023 skončil, ale program aktivní město ještě ne!
 
Leden je čas na ohlédnutí za rokem 2023. Na Sedmnáctce toho bylo hodně. Jeden z velkých projektů, který si našel své fanoušky, je program Aktivní město Praha 17, do kterého se mohou zapojit rodiče s dětmi a též poskytovatelé volnočasových aktivit pro řepské děti. Smyslem je finančně podpořit rodiny z Prahy 17 při financování zájmových aktivit dětí dle svých preferencí. Ve školním roce 2023/24 podporuje radnice příspěvkem ve výši 1.200 Kč každé dítě, které rodiče do programu zapojí. Pokud váš poskytovatel kroužku ještě není v programu Aktivní město, požádejte jej, nebo nám dejte vědět. Registrace, administrace účtu i zapojení poskytovatelů do programu na www.aktivnimesto.cz jsou velmi snadné. Do začátku prosince již bylo mezi řepské děti rozděleno více než 55 % z rozpočtu 1,75 mil. Kč, na rok 2024 ještě menší část stále zbývá. O tom, že Aktivní město má smysl a užitek, hovoří i dvě ocenění ze soutěže Internet Effectiveness Awards (www.iea.cz).
 
Ohlasy zapojených řepských poskytovatelů nám dělají radost. „Jsme velice rádi, že rodiče dětí, které navštěvují kroužek mladých hasičů Sboru dobrovolných hasičů Praha 17 – Řepy mohou využít příspěvek z projektu Aktivní město. A co z toho mají? Odlehčí rodinnému rozpočtu a za ušetřené finance mohou svým ratolestem nakoupit sportovní obuv a oblečení, které využijí při disciplínách v celoroční soutěži hry Plamen. A to je skvělé! Městská část Praha 17 dlouhodobě podporuje sportovní a volnočasové aktivity dětí a mládeže nejen projektem Aktivní město. Čím více financí bude v této výzvě vyčerpáno, tím větší bude motivace vedení úřadu v podpoře mládeže pokračovat. Nestyďte se, registrujte se a čerpejte!“, říká Veronika Jánská, starostka SDH Řepy.
 
„Velice rádi jsme se do projektu Aktivního města zapojili a nabídli tak rodičům možnost příspěvků na naši sportovní aktivitu. Pravidelný jakýkoli sport je u dětí velmi důležitý. V dnešní době si ho však nemůže každý dovolit, proto je tato možnost pro rodiny velkou pomocí. Děti tak mohou cvičit více a třeba i různorodě,“ dodává Kristýna Klapetková z Atletika Řepy.
 
Víte, že v rámci projektu Aktivní město můžete využít i projekt Darujeme kroužky dětem? Více o projektu na www.darujemekrouzky.cz.

Ing. Petr Pacas
Aktivní město

 

Vytvořeno: 6.9.2023