Adapterra Awards – adaptace na změnu klimatu

Hlavní město Praha se zapojilo do celostátní soutěže Adapterra Awards, která oceňuje již realizované adaptační projekty v krajině, obcích i na budovách, které pomáhají se vypořádat se suchem, přehříváním, přívalovými srážkami, erozí půdy a dalšími problémy spojenými se změnou klimatu.

Inspirativní (realizovaná) opatření adaptace na změnu klimatu pro pátý ročník soutěže ve speciální kategorii „Hlavní město Praha“, popřípadě i v ostatních (celostátních) kategoriích, tj. volná krajina, zastavěné území, pracovní prostředí, náš domov, mohou být do soutěže přihlášena do 31. března 2023 prostřednictvím webových stránek soutěže www.adapterraawards.cz/Soutez, kde také naleznete podrobnější informace.

Projekt může přihlásit jednotlivec, organizace i městská část v pozici vlastníka projektu, investora, realizátora, či projektanta. Na stránkách https://www.adapterraawards.cz/ jsou dále zveřejněny detailní soutěžní podmínky, soutěžní kategorie, postup vyhodnocení projektů a oznámení vítězů. Vítězné projekty jsou zveřejněny na slavnostním vyhlášení, které se bude konat v průběhu listopadu 2023 v Praze.

 

Vytvořeno: 14.2.2023