Vyhlášení dotací pro roky 2023 a 2024

Zastupitelstvo městské části Praha 17 na svém zasedání dne 7. 6. 2023 schválilo vyhlášení dotačního řízení v oblasti sportu, volnočasových aktivit a kultury pro roky 2023 a 2024 a Zásady pro poskytování dotací pro roky 2023 a 2024.

Dotační programy:
Programy I.
Podpora pravidelné celoroční činnosti neziskových subjektů, které organizují zájmovou činnost pro děti, mládež i dospělé obyvatele MČ Praha 17 v oblasti sportu, kultury, pobytů v přírodě a jiného využití volného času s dominantním působením na území MČ Praha 17.

Program I.A Dotace na podporu sportovních aktivit dětí, mládeže a dospělých zařazených do sportovních oddílů i jednotlivců

Program I.B Dotace na podporu volnočasových aktivit dětí, mládeže, seniorů a občanů se zdravotním postižením

Programy II.
Podpora při organizování nekomerčních jednorázových sportovních, kulturních a jiných akcí pořádaných žadatelem pro občany MČ Praha 17 a podpora účasti na sportovních akcích.

Program II.A Dotace na podporu významných sportovních akcí sportovních oddílů a jednotlivců

Program II.B Dotace na podporu kulturních a ostatních volnočasových akcí pro veřejnost (akce musí být bezplatně veřejně přístupná)

Městská část bude přijímat žádosti o dotace v termínu od 10. 7. 2023 do 14. 7. 2023 včetně. Žádosti podané s pozdějším termínem nebudou již do dotačního řízení zařazeny.

Vyhlášení dotací městskou částí Praha 17 je po schválení Zastupitelstvem m. č. Praha 17 prováděno zveřejněním dotačních programů na úřední desce a na internetové stránce www.repy.cz.

Podrobné informace k dotačnímu řízení naleznete v Zásadách pro poskytování dotací.

Zásady pro poskytování dotací pro roky 2023 a 2024

Formuláře pro žadatele:

Registrační list (vyplní noví žadatelé nebo již zaregistrovaní, u kterých došlo ke změně)

Evidenční list členské základny (vyplní noví žadatelé nebo již zaregistrovaní, u kterých došlo ke změně)

Žádost o dotaci Městské části Praha 17 – podpora celoroční činnosti

Žádost o dotaci Městské části Praha 17 – organizování jednorázové akce a podpora účasti na akci

Vyúčtování poskytnuté dotace pro roky 2023 a 2024

Podání žádosti:
Žádost bude žadatel předkládat poskytovateli prostřednictvím datové schránky na předepsaném formuláři, vč. povinných příloh. Pouze fyzické osoby mohou žádost předat do podatelny úřadu. Na jinak podané žádosti nebude brán zřetel. Žádosti je nutné zřetelně označit: Úřad městské části Praha 17 a číslem Programu I.A, I.B, II.A, II.B.
Žadatel musí před podáním jakékoliv žádosti o dotaci aktualizovat údaje vedené v Registru organizací volného času městské části Praha 17, pokud u nich došlo k jakékoliv změně. Dále musí aktualizovat údaje o své členské základně zasláním Evidenčního listu členské základny.
V programu I.A a I.B si může každý registrovaný subjekt podat pouze jednu žádost. V programu II.A a II.B může každý žadatel podat více žádostí. Na každou akci musí být podána samostatná žádost. Maximální výše poskytnuté dotace v každém programu je 35 tis. Kč. Poskytnutý příspěvek lze použít na krytí nákladů vynaložených na činnost v období od
1. 6. 2023 do 30. 11. 2024 včetně. Má-li registrovaný subjekt (jednota) více odborů/středisek (ne oddílů), může podat žádost za každý zvlášť. V tom případě musí vyplnit Evidenční list členské základny za každý odbor/středisko zvlášť.

Vyúčtování poskytnuté dotace:
Příjemce dotace je povinen finanční prostředky vyúčtovat na předepsaném závazném formuláři „Vyúčtování poskytnuté dotace“ a doručit datovou schránkou, fyzické osoby osobně nebo poštou, do podatelny Úřadu městské části Praha 17 do 31. 12. 2024.

Předpokládaný celkový objem finančních prostředků vyčleněných z rozpočtu městské části Praha 17 na podporu dotačních programů v oblasti sportu, kultury a ostatních volnočasových aktivit pro roky 2023 a 2024 činí 3 000 tis. Kč.

Vytvořeno: 8.6.2023