Řepy se chystají na cyklistický svátek

DSC_1637

Hned dvě mimořádné sportovní události se uskuteční v pražských Řepích v průběhu července.

5. a 6. července se na bikrosové trati bude konat Mistrovství České republiky v této divácky velmi atraktivní disciplíně a ve dnech 18. – 20. července se v okolí bikrosové trati pojede Mistrovství České republiky horských kol v olympijském cross country, štafetách a ve sprinterské disciplíně zvané Eliminátor.

Přidělení pořadatelství takto významných sportovních podniků je nejenom velikou poctou pro organizátory, kterými jsou Bikrosclub Řepy a SKC Praha Nutrend Specialized, ale také úspěchem Městské části Praha 17, která dlouhodobě podporuje sportovní a cyklistické sportovní aktivity.

Do pražských Řep zavítá v obou termínech absolutní česká špička.

V bikrosu mohou diváci držet palce úspěšným závodníkům domácího klubu.

„Očekáváme účast přes 200 závodníků z celé České republiky. O tituly se bude bojovat ve všech věkových kategoriích, od nejmenších jezdců, kterým je teprve 6 let až po profesionální jezdce. Největší šance z domácích jezdců Bikrosclubu Řepy má Kryštof Kotas a v elitní kategorii mužů se představí hned 6 jezdců z  pořadatelského klubu i s kandidáty na zisk některé z medailí, Dominikem Topinkou a Janem Švubem“, říká šéf řepského klubu, trenér a mnohonásobný mistr České republiky, Lukáš Tamme.

V závodech horských kol uvidí diváci závodit, mimo jiné i olympijského vítěze, mistra světa a Evropy Jaroslava Kulhavého, čerstvou mistryni Evropy Terezu Huříkovou, medailistu z posledního mistrovství Evropy Jana Škarnitzla či mistra světa kategorie do 23 let a aktuálně šestého muže průběžného pořadí světového poháru, Ondřeje Cinka.

V juniorských kategoriích bude usilovat o vítězství i český cyklistický objev roku, juniorka Barbora Průdková, která vévodí světovým tabulkám.

„Praha hostí republikový šampionát horských kol vůbec poprvé v historii. Jsem rád, že tomu bude právě na krásné a náročné trati v Řepích, která je atraktivní nejenom pro jezdce, ale také pro diváky, kterým umožňuje sledovat závodníky v podstatě na celém okruhu. Národní šampionát je vždy velmi emotivní záležitostí, ale bude také závodem nominačním, který definitivně rozhodne o složení národního týmu pro mistrovství světa horských kol, které se uskuteční v září v norském Hafjellu“, doplňuje Viktor Zapletal, reprezentační trenér a představitel pořadatelského klubu SKC Praha Nutrend Specialized.

Vytvořeno: 23.6.2014