Slovo starostky prosinec 2020

Vážení spoluobčané,

stojíme na začátku adventního období, ovšem stejně jako všechno kolem nás, je i předzvěst letošních vánočních svátků odlišná.
Již několik měsíců všichni opět bojujeme s koronavirovou krizí a namísto vánočních setkání plánujeme opatření, která by pomohla zamezit šíření nemoci covid-19. Nezoufejme! Věřím, že se situace již brzy zlepší a my se postupně vrátíme do normálního života.
Prvním nadějným krokem byl v minulých týdnech návrat žáků prvních a druhých ročníků do školních lavic a já věřím, že i ostatní studenti budou brzy navštěvovat prezenční výuku.
Ráda bych poděkovala všem učitelům, učitelkám a ředitelkám našich škol, za jejich nasazení v náročném podzimním období. Dálková výuka je jistě složitá jak pro učitele, tak pro děti a rodiče doma. Všem zejména přeji, aby druhé pololetí probíhalo již normálně, a na učení přes počítač z domova jsme jen s úsměvem vzpomínali…
Letošní adventní období budeme muset zvládnout bez tradičních akcí, na které jsme se každoročně těšili. Radost nám ale může udělat světelná výzdoba, kterou schválila na svém jednání Rada městské části, a tak Řepy ani tentokrát o své krásné vánoční kouzlo nepřijdou. Stejně jako v minulých letech bude ozdoben vánoční strom u obchodního centra. Druhý vánoční strom na vás bude letos čekat u Sportovního centra Řepy. To bohužel momentálně není díky vládním nařízením v provozu, ale věřím, že světelná výzdoba zpříjemní vaše adventní procházky v této oblasti.
Ze srdce si přeji, abychom si předvánoční čas užili v poklidu a nezapomínali na pravou podstatu vánočních svátků. Těšme se z drobností, užívejme si adventní náladu a výzdobu doma, a pokud v příštích týdnech nebude možné se stále potkávat osobně, nezapomínejme své blízké potěšit alespoň milým telefonátem nebo mailem.

Přeji vám krásné prožití vánočních svátků, šťastný vstup do nového roku a zejména hodně zdraví! Věřme, že rok 2021 nám přinese hodně radosti a zejména návrat k tomu „normálnímu“ životu.

Vaše starostka
Jitka Synková

 

Vytvořeno: 30.11.2020