Slovo starostky listopad 2020

Vážení spoluobčané,

jistě jsme všichni doufali, že se prognózy předpovídající druhou vlnu koronaviru nenaplní. Doufali jsme, že se jarní scénář mnoha opatření již nebude opakovat.
Bohužel, v minulých týdnech díky vysokému nárůstu počtu nemocných byl zaveden opět nouzový stav, uzavřeny byly mnohé instituce, kulturní zařízení, obchody i školy...
Současná situace na nás všechny tíživě doléhá a všichni potřebujeme povzbuzení. V těchto týdnech to jistě není snadné, ale je třeba nepodléhat pesimismu a znepokojivým zprávám, a naopak se snažit zachovávat si dobrou náladu. Podporujme se vzájemně, chovejme se k sobě ohleduplně a mysleme na naše rodiny, přátele a známé. Nezapomínejme si alespoň telefonovat, poslat milý vzkaz nebo mail.
Případnou špatnou náladu může zahnat také procházka na čerstvém vzduchu, příjemným cílem by pro vás mohla být i Řepská naučná stezka. Ta prochází napříč územím naší městské části a na 17 informačních panelech seznamuje s historií i přírodou Řep.
Chtěla bych také poděkovat všem profesím, které v této době pomáhají, jak se dá. Jistě budu mluvit za nás všechny, pokud vyjádřím své díky zdravotníkům, hasičům, sociálním pracovníkům, učitelům, ale i všem rodičům, kteří doma opět bojují s domácí výukou.
V době, kdy píši tyto řádky, je také omezen provoz úřadu. Děkuji všem kolegům a spolupracovníkům za jejich pracovní nasazení v tomto složitém období. Nevím, jak dlouhou dobu toto omezení potrvá, nicméně vás prosím – choďte na úřad pouze v nutných případech, využívejte elektronickou formu komunikace, případně telefon. Velice vám děkuji!

Na začátku listopadu vás každoročně zvu na Svatomartinský průvod. Ten se, bohužel, letos neuskuteční. Dovolte mi ale, abych vás pozvala na výstavu připomínající čtyřsté výročí bitvy na Bílé hoře, která probíhá v Poutním areálu Panny Marie Vítězné na Bílé Hoře. Výstavu můžete navštívit až do konce listopadu.

Věřím, že vzájemná pomoc, podpora a dobrá vůle nám pomohou následující období překlenout. Přeji vám zejména pevné zdraví a optimistickou mysl. Společně to jistě zvládneme!

Vaše starostka
Jitka Synková

Vytvořeno: 6.11.2020