Tiskové zprávy

Praha 17 se opět připojí k akci „Vlajka pro Tibet“

Znak Městské části Praha 17

Na budově řepské radnice také letos zavlají barvy Tibetu. Tibetská vlajka na budově radnice bude vyvěšena dne 10. března na výročí Tibetského národního povstání. Cílem je poukázat na porušování lidských práv v Tibetu.

Vytvořeno: 10.3.2020

Rozpočet MČ Praha 17 byl schválen

Znak Městské části Praha 17

Na posledním jednání Zastupitelstva městské části Praha 17, které se konalo dne 29. ledna 2020 v řepském Kulturním centru Průhon, byl schválen rozpočet pro letošní rok. Je zřejmé, že pečlivá příprava a spolupráce přinesla své výsledky. Záznam ze zasedání zastupitelstva je možné zhlédnout na  www.repy.cz  v sekci Volené orgány / Zastupitelstvo / videoarchiv.

Vytvořeno: 30.1.2020

Sportovní centrum Řepy

Logo MČ

Vážení spoluobčané,

jak již jistě víte, datum otevření Sportovního centra Řepy (dále jen „SC Řepy“) není v tuto chvíli jednoznačně stanoveno. Není jakýchkoliv pochyb o tom, že Vy, občané, máte právo na informace ohledně důvodů, které tuto situaci zapříčinily a jistě se také ptáte, proč jsme Vás neinformovali dříve. Je skutečností, že jsme se až do této chvíle pokoušeli se zhotovitelem SC Řepy smírnou cestou vyjednávat o umožnění vstupu veřejnosti do SC Řepy. Vztahy byly natolik křehké a napjaté, že by zveřejnění níže uvedených informací pravděpodobně znamenalo konec nadějí na smírné řešení, nicméně plně chápeme i Vaše rozhořčení.

Vytvořeno: 2.12.2019

Svatomartinský průvod a ohňostroj

DSC_1396

Sv. Martin přijede do Řep opět 11. listopadu!

Již tradiční akce proběhne v Městské části Praha 17 v pondělí 11. listopadu 2019 od 17 hodin.

Vytvořeno: 8.11.2019

MŠ Socháňova získala od Lidlu 105 750 korun

lidl

Mateřská škola Socháňova v Praze Řepích obdržela vítaný dárek. Díky nákupům během prvního dne otevření nové prodejny v této pražské městské části v ulici Makovského, kterou najdou zákazníci ve stávající zástavbě a v blízkosti tramvajové a autobusové zastávky Blatiny, získala od společnosti Lidl  105 750 korun. Za tuto částku pořídí interaktivní pomůcky. 

Vytvořeno: 17.9.2019

Poškozené stromy v Řepích

Poškozený strom

Zeleň a životní prostředí je pro naši městskou důležitým tématem. Nereagujeme pouze na aktuální diskuse o změnách klimatu. Realizovali jsme úpravu sečení travnatých ploch, plánujeme vysazování nových stromů, rozšíříme pravidelnou zálivku zeleně.

Vytvořeno: 25.6.2019

Jaký byl letošní zápis do mateřských škol?

Mateřské školy

Pro školní rok 2019 / 2020 bylo v Řepích k zápisu do mateřských škol podáno 297 přihlášek. Je to výrazně nižší číslo oproti loňskému roku, kdy bylo podáno 352 přihlášek. Zafungovala tak naše osvěta a apel na rodiče, aby nepodávali přihlášky do více mateřských škol najednou. Díky nezdvojeným přihláškám rodiče vědí, že od září mají pro své děti jisté místo v mateřské škole a nedošlo ke zbytečné blokaci místa. Touto cestou chceme zároveň těmto rodičům poděkovat.

Vytvořeno: 25.6.2019

Řešením dopravy pro Horní Řepy by bylo rozšíření Karlovarské

Znak Městské části Praha 17

Uspořádali jsme setkání s občany na téma Dopravní situace v horních Řepích. Celkem přišlo diskutovat se zástupci Městské části Prahy 17 asi 70 místních občanů. Hlavním tématem byla tranzitní doprava, zejména v ulici Čistovická, v ulici U Boroviček a okolních ulicích, které jsou neúměrně zatíženy dopravou hlavně v ranní špičce.

Vytvořeno: 25.6.2019

V Praze Řepích otevře Lidl už 33. prodejnu v hlavním městě

V pondělí 17. června otevře Lidl v Praze Řepích v ulici Makovského novou prodejnu. Tím navýší počet svých prodejen v hlavním městě na 33. Zákazníci ji najdou ve stávající zástavbě v blízkosti tramvajové a autobusové zastávky Blatiny a vybavena bude prvky nového konceptu. Na nakupující a zaměstnance tak čeká řada novinek a také speciální akce. Z nákupů uskutečněných v tento den navíc společnost Lidl podpoří místní mateřskou školu.

Vytvořeno: 14.6.2019

První setkání řepských rodáků

DSC_0244

První setkání řepských rodáků se uskutečnilo v pátek 31. května v řepské Sokolovně. Do posledního místa zaplněný sál se doslova rozezněl smíchem a nadšením. Stoly pokryly fotografie. Myšlenka uspořádat toto setkání nenadchla jen starousedlíky, kteří měli možnost se opět potkat a v klidu si popovídat. Na své rodiště se přijeli podívat i lidé žijící v současné době v zahraničí, kteří zde zavzpomínali na své dětství a mládí.

Vytvořeno: 4.6.2019

Praha 17 se opět připojí k akci „Vlajka pro Tibet“

Znak Městské části Praha 17

Stejně jako v letech minulých, tak i letos, zavlají na budově řepské radnice barvy Tibetu. Tibetská vlajka na budově radnice bude vyvěšena dne 10. března na výročí Tibetského národního povstání. Cílem je poukázat na porušování lidských práv v Tibetu.

 

Vytvořeno: 8.3.2019

Rozpočet MČ byl schválen

Znak Městské části Praha 17

Městská část Praha 17 na svém posledním zasedání zastupitelstva dne 23. ledna 2019, které se konalo v řepském Kulturním centru Průhon, schválila rozpočet pro letošní rok. Je zřejmé, že pečlivá příprava a spolupráce přinesla své výsledky. Nově je možné zhlédnout i záznam ze zasedání, který je umístěn na www.repy.cz v sekci Volené orgány / Zastupitelstvo / videoarchiv.

Vytvořeno: 28.1.2019

Zažít Řepy Adventní

DSC_0412

V sobotu 8. prosince je pro vás připraven sousedský festival "Zažít Řepy Adventní", který volně navazuje na festival "Zažít Řepy Jinak". V prostoru kolem KC Průhon naleznete spoustu stánků od sousedů a sousedek, budete moci si prohlédnout i nakoupit velké množství doma vyrobených věcí.

Vytvořeno: 7.12.2018

Mikulášské radovánky potěší malé i velké

DSC_0768

Mikuláš, čert i anděl nebudou ani letos chybět v Řepích. Oblíbená trojice potěší již tradičně všechny naše malé, velké, hodné i zlobivé obyvatele. Setkat se s touto tajemnou trojicí můžeme hned třikrát.

Vytvořeno: 28.11.2018

Adventní koncerty

DSC_0767

Adventní koncerty

Tradiční adventní koncerty jsou připraveny i v naší městské části. Každou adventní neděli můžete zanechat starosti a shon doma a přijít do kostela sv. Rodiny na některý z koncertů, který vás zaručeně předvánočně naladí. Koncerty začínají vždy od 16.30 hodin.

Vytvořeno: 28.11.2018

V Řepích se rozzáří vánoční strom

DSC_0197

Tradiční rozsvěcení vánočního stromu proběhne v pátek 30. listopadu od 17 hodin již tradičně v ulici Makovského, u tramvajové zastávky Slánská, naproti obchodnímu centru.

Vytvořeno: 26.11.2018

Svatomartinský průvod a ohňostroj

DSC_0858

Sv. Martin přijede do Řep opět 11. listopadu!

Již tradiční akce proběhne v Městské části Praha 17 v neděli 11. listopadu 2018 od 17 hodin.

Vytvořeno: 9.11.2018

Noc divadel 2018

Noc divadel 2018

Třetí listopadová sobota bude opět patřit Noci divadel, která právě zveřejnila svůj kompletní program.

Vytvořeno: 7.11.2018

Prahu 17 povede čtvrté volební období Jitka Synková

Znak Městské části Praha 17

(Praha 17 - Řepy, 1. 11. 2018) Ustavující zastupitelstvo městské části Praha 17 dnes odsouhlasilo vznik nové městské rady, kterou tvoří vítězná ODS a společní kandidáti KDU-ČSL a TOP 09. Starostkou byla zvolena Jitka Synková (ODS), která v čele Řepské radnice stane již čtvrté volební období.

Vytvořeno: 2.11.2018

MČ Praha 17 slaví 100. výročí republiky

Znak Městské části Praha 17

28. října 2018 si připomínáme význačné výročí – 100 let od vzniku našeho samostatného státu. Státu, který vznikl zejména díky úsilí bývalého říšského poslance Tomáše Garriqua Masaryka, generála Milana Rastislava Štefánika a diplomata Edvarda Beneše.

K vyhlášení došlo v podvečer 28. října 1918, kdy Národní výbor vydal první zákon – Zákon o zřízení samostatného státu československého a následné provolání „Lide československý. Tvůj odvěký sen se stal skutkem..."

Vytvořeno: 26.10.2018

Starostka Mgr. Jitka Synková získala ocenění pro nejlepšího starostu v Praze

DSC_0886

Svaz měst a obcí znovu ocenil nejlepší starosty! Jednalo se o soutěž, která si kladla za cíl ocenit nejlepšího starostu – primátora. Poprvé tuto akci uspořádal Svaz měst a obcí ČR v roce 2014. Další kolo bylo vyhlášeno také v letošním roce a vítězové za volební období 2014-2018 si toto prestižní ocenění převzali 7. září 2018 ve Španělském sále na Pražském hradě. Při slavnostním večeru nechyběli čelní představitelé obou komor Parlamentu, vlády, samosprávy a partnerů včetně prezidenta republiky Miloše Zemana, který soutěži poskytl záštitu.

Vytvořeno: 10.9.2018

Nová kniha J. Hájka - Řepy krásné, Řepy mé

kniha

Městská část Praha 17 chce touto více méně obrazovou publikací čtenářům přiblížit „řepské“ časy z dob minulých. A to z pohledu autora, rodáka, nadšeného historika a patriota Jaroslava Hájka. Nechybí zde ani historie novodobá a konfrontace s dneškem.

Vytvořeno: 5.9.2018

Babí léto 2018

DSC_0241

Babí léto aneb Zábavné odpoledne pro celou rodinu pořádá Městská část Praha 17 v sobotu

15. září 2018 od 14 hodin na ploše před radnicí v Žalanského ulici. Celé odpoledne je letos pořádáno ve spolupráci s Autosalonem Klokočka, který zde oslaví své 30. výročí.

Vytvořeno: 5.9.2018

Letiště Praha omezuje negativní hlukové vlivy spojené s narůstajícím leteckým provozem

Logo Letiště Praha

Letiště Praha s ohledem na současný nárůst leteckého provozu v České republice i v Evropě zavede další preventivní opatření k udržení stavu noční hlukové zátěže v městských částech Prahy a obcích v bezprostředním okolí letiště, které jsou dotčené leteckým provozem. Cílem opatření je snížit celkový počet nočních pohybů nad letištěm mezi 22:00 – 6:00 hodinami a více regulovat provoz ve zmíněném časovém pásmu, včetně zpožděných příletů a odletů z pásem navazujících. O přesné podobě konkrétních opatření bude Letiště Praha jednat se všemi zúčastněnými subjekty, a to zejména s  leteckými společnostmi a příslušnými orgány a institucemi státní správy, především s Úřadem pro civilní letectví, Řízením letového provozu České republiky a Ministerstvem dopravy. Některá opatření by mohla vejít v platnost  ještě v letošním roce, ostatní pak od letní sezóny 2019.

Vytvořeno: 15.8.2018

V Praze 17 máme nově pojmenovanou ulici "Peřinova"

DSC_1830

V pátek 29. června v 9 hodin ráno proběhlo v Praze 17 - Řepích slavnostní udělení názvu ulice „Peřinova“.

Akce se konala před budovou Základní školy genpor. Fr. Peřiny v Socháňově ulici, přejmenováno bylo slepé rameno současné ulice Socháňova.

Vytvořeno: 29.6.2018

Proběhne slavnostní udělení nového názvu ulice

Znak Městské části Praha 17

V pátek 29. června 2018 v 9 hodin ráno proběhne v Řepích slavnostní udělení názvu ulice „Peřinova“ k uctění památky genpor. Fr. Peřiny, významného letce čs. odboje za 2. světové války.

Vytvořeno: 27.6.2018

MČ Praha 17 získala dotaci na výstavbu Domu s pečovatelskou službou ve výši 149,1 mil. Kč

Vizualizace DPS

Městská část Praha 17 hodlá na svém území vybudovat Dům s pečovatelskou službou. Tento potřebný projekt by měl zajistit jednak dostupnou péči o řepské seniory, jednak by měl zajistit dostupné bydlení pro nejohroženější skupiny obyvatel – jako jsou mladé rodiny s dětmi, samoživitelé s dětmi, zdravotně postižení občané, popř. osoby, které se ocitly v tíživé bytové situaci.

Vytvořeno: 23.5.2018

V Řepích se diskutovalo o ekologii

DSC_0627

17. května řepské kulturní centrum přivítalo zástupce všech městských částí Prahy. Do KC Průhon se sjelo bezmála 90 hostů, aby se zúčastnili neveřejné porady, jejímž ústředním tématem byla ekologie. Od rána do pozdního odpoledne se na podiu vystřídalo 14 přednášejících. Dopoledním ústředním tématem bylo řízení o přestupku – neudržování čistoty a pořádku na pozemku a následně závazná stanoviska na úseku ochrany ŽP po novele stavebního zákona. Odpoledne přišla na řadu prezentace ekologické výchovy Lesů hl. m. Prahy – záchranné stanice pro volně žijící živočichy, představení charitativně-ekologického projektu KLOK.TEX, odstraňování vytříděného nepoužitelného textilního odpadu, Bigbelly, pasportizace zeleně v naší MČ, programy o soužití se zvířaty se zaměřením na psa, přístupová práva lidí s postižením – majitelů asistenčních, signálních a vodících psů a závěr dne patřil informacím o nakládání s komunálními odpady na území HMP v roce 2018.

Vytvořeno: 22.5.2018

Letem světem aneb na obranu jídla

DSC_2040

Ve čtvrtek 12. dubna měli všichni zájemci možnost zhlédnout film „Na obranu jídla“, oceněného velkou cenou Life Science Film Festivalu 2015.

Vytvořeno: 25.4.2018

Soutěž o nejlepšího pečovatele má své vítěze

DSC_2249

Dne 19. dubna se v řepském KD Bílá Hora konalo slavnostní vyhlášení prvního ročníku soutěže o nejlepšího pečovatele. Soutěž byla rozdělena do dvou kategorií, a to Sociální pracovník a Pracovník v sociálních službách.

Vytvořeno: 25.4.2018

Kulhavý a Štěpánová obhájili výhry v Řepích

DSC_2424

Olympijský vítěz z Londýna a stříbrný medailista z olympijských her v Riu Jaroslav Kulhavý (Specialized Racing XC) a Karla Štěpánová (N1 BMC Team) kralovali stejně jako před rokem prvnímu dílu Strabag Cupu v olympijském cross country, který se jel na 3,9 kilometrů dlouhém okruhu v Praze-Řepích. Za krásného letního počasí bylo množství diváků svědky zajímavých a dramatických závodů.

Vytvořeno: 25.4.2018

V Řepích startuje STRABAG Český pohár horských kol 2018 v olympijském cross country!

Kolo

Praha 17 – Řepy budou o víkendu 21. a 22. dubna 2018 dějištěm úvodního závodu horských kol v olympijském cross country.

Pohled do stále se plnící startovní listiny slibuje napínavé souboje ve všech vypsaných kategoriích, na startu se sejde nejenom kompletní česká špička v čele s olympijským vítězem z Londýna a stříbrným medailistou olympiády v Riu, Jaroslavem Kulhavým, ale také početná a silná konkurence ze zahraničí.

STRABAG Český pohár horských kol se v letošním roce pojede v novém modelu.

„V letošním roce jsme upravili časový program závodů Českého poháru horských kol tak, aby odpovídal současnému světovému trendu,“ říká prezident Českého svazu cyklistiky a zakladatel Českého poháru horských kol, ing. Petr Marek a dodává, vypustili jsme závod XC Eliminátor a věnovali celý sobotní program samostatným závodům dětských kategorií, které se pojedou pod názvem nového partnera, HALLO Bank MINIME Český pohár horských kol v olympijském cross country. V neděli uvidíme postupně všechny mládežnické a dospělé kategorie, které zakončí závod kategorie Elite mužů.“  

Vytvořeno: 18.4.2018

V noci do Prahy pouze s tiššími letadly

Logo Letiště Praha

Letiště Praha zavedlo
významné změny v hlukových poplatcích s cílem přísněji regulovat noční
provoz a motivovat dopravce k nasazování tišších letadel.

Vytvořeno: 5.4.2018

Divadelní představení ke Dni učitelů

DSC_1868

28. březen je v České republice spojen s učiteli. Městská část Praha 17 se k oslavám tohoto svátku jako každý rok přidala a řepským učitelům dala dárek v podobě divadelního představení o životě Coco Chanel, které se konalo v řepské Sokolovně o den dříve, tedy 27. března v podvečer. 

Vytvořeno: 28.3.2018

Bikeři v Řepích pojedou po Stěně!

Cyklokros

Úvodní závod STRABAG Českého poháru horských kol 2018 se uskuteční 21. a 22. dubna 2018 v Řepích. Pořadatelský tým klubu SK Cyklistů Praha - Nutrend Specialized Racing hlásí již nyní kompletně připravený závodní okruh.

V Řepích se pojede nejvyšší česká soutěž horských kol už po sedmé a z pohledu pražské cyklistiky můžeme začít mluvit o tradici vzhledem k takto významnému mezinárodnímu závodu.

Vytvořeno: 28.3.2018

Městská část Praha 17 se také letos zapojila do akce „Noc s Andersenem“

Znak Městské části Praha 17

Populární „Noc s Andersenem“ – tedy nocování dětí ve škole se zajímavým programem a knihami se těší stálému zájmu žáků i pedagogů. Stejně jako v letech minulých, tak i letos, se do tohoto zajímavého projektu, jehož cílem je zvýšit zájem dětí o čtení, zapojily i řepské školy.

Vytvořeno: 28.3.2018

Veřejná setkání s občany

DSC_0045

V naší městské části se během měsíce března uskutečnila dvě velká setkání s občany. První setkání proběhlo hned 1. března, druhé se konalo ve čtvrtek 21. 3.

Vytvořeno: 28.3.2018

Praha 17 se opět připojí k akci „Vlajka pro Tibet“

Znak Městské části Praha 17

Na budově řepské radnice i v letošním roce zavlají barvy Tibetu. Tibetská vlajka na budově radnice bude vyvěšena dne 10. března na výročí Tibetského národního povstání. Cílem je poukázat na porušování lidských práv v Tibetu.

Vytvořeno: 9.3.2018

Unikátní výstava v řepském KC Průhon

DSC_2573

Další z řady vernisáží zahajujících výstavu proběhla ve čtvrtek 25. 1. 2018 v řepském KC Průhon. Výstava je to tentokrát opravdu unikátní. Tématem je totiž domácí hospicová péče. Není to totiž jen práce zdravotních sester v bydlištích pacientů.
Výstava fotografií Až do konce je společným projektem studentů oboru Fotografie v reklamní praxi střední školy ART ECON a tří domácích hospiců z Tábora, Olomouce a Prahy – Zbraslavi. Citlivě, ale bez patosu, přiblíží práci hospicových multidisciplinárních týmů, která předchází výjezdům zdravotníků k pacientům. Fotografie členů týmů jsou doplněny jejich vyznáním, proč pracují v hospici a citacemi dopisů od rodin pacientů. Výstava je doplněna dalšími pracemi studentů střední školy ART ECON a potrvá do konce února.

Vytvořeno: 30.1.2018

Zápach z výrobny krmiva

Informace

Dne 21.11.2017 se pan místostarosta Martin Marek zůčastnil na MÚ Jinočany pracovní schůzky ohledně zápachu z nedaleké výrobny krmiva pro zvířata firmy VAFO.

Vytvořeno: 6.12.2017

Přijďte Zažít Řepy Adventní

DSC_0194

V sobotu 9. prosince je pro vás připraven sousedský festival "Zažít Řepy Adventní", který volně navazuje na festival "Zažít Řepy Jinak". V prostoru kolem KC Průhon naleznete spoustu stánků od sousedů a sousedek, budete moci si prohlédnout i nakoupit velké množství doma vyrobených věcí.

Vytvořeno: 30.11.2017

Adventní koncerty

DSC_0806

Tradiční adventní koncerty jsou připraveny i v naší městské části. Každou adventní neděli můžete zanechat starosti a shon doma a přijít do kostela sv. Rodiny na některý z koncertů, který vás zaručeně předvánočně naladí. Koncerty začínají vždy od 16.30 hodin.

Vytvořeno: 30.11.2017

Mikuláš přijde do Řep hned třikrát!

DSC_0463

Mikuláš, čert i anděl nebudou v Řepích chybět ani letos. Oblíbená trojice potěší již tradičně také všechny malé, velké, hodné i zlobivé obyvatele Řep. Setkat se s touto tajemnou trojicí můžete hned třikrát.

Vytvořeno: 30.11.2017

V Řepích se rozzáří vánoční strom

DSC_0033_upr

Tradiční rozsvěcení vánočního stromu proběhne v letošním roce v pátek 1. prosince od 17 hodin již tradičně v ulici Makovského, u tramvajové zastávky Slánská, naproti obchodnímu centru.

Vytvořeno: 30.11.2017

Svatomartinský průvod a ohňostroj

DSC_0068

Sv. Martin přijede do Řep opět 11. listopadu!

Již tradiční akce proběhne v Městské části Praha 17 v sobotu 11. listopadu 2017 od 17 hodin.

Vytvořeno: 9.11.2017

Logická olympiáda 2017

Informace

Dne 3. 11. 2017 se Mense gymnáziu v Praze uskutečnilo krajské kolo již 10. ročníku Logické olympiády pořádané Mensou ČR. Ve třech kategoriích se utkalo 146 regionálně nejúspěšnějších řešitelů, kteří v základním kole obstáli v tvrdé konkurenci 5 591soutěžících z celé Prahy.

Vytvořeno: 9.11.2017

2. veřejné projednání Strategického plánu MČ Praha 17

DSC_0099

Dne 31. 10. 2017 proběhlo, v rámci tvorby strategického plánu, 2. veřejné projednání s občany. Byl představen koncepční návrh budoucích aktivit / vize rozvoje naší Městské části, která navazuje na 1. Analytickou část Strategického plánu. V druhé části setkání byla na programu diskuse s občany.

I na tomto 2. projednání byl opět sál zaplněn a nás velmi těší zájem o vývoj naší MČ. Probíhala velmi živá diskuse. My tak děkujeme za některé zajímavé podněty a návrhy z řad vás občanů Řep.

Stáhněte si prezentaci Veřejné projednání 31.10.2017

Vytvořeno: 3.11.2017

Proběhla IX. řepská Drakiáda

DSC_0112

28. října proběhla na louce před budovou radnice MČ Praha 17 v pořadí již devátá řepská Drakiáda. Ačkoli si s námi počasí pohrávalo a ještě hodinu před zahájením poprchávalo, nakonec vše dopadlo dobře. Vítr sice foukal o něco více, než jsme si přáli a několik draků skončilo na okolních stromech, ale jinak se létalo opravdu jako o závod. Sešlo se 36 závodníků a soutěžilo se ve dvou kategoriích. 0 - 9 let a 9 - 99 let. A bylo na co se dívat! Kromě tradičních papírových a doma vyrobených draků jsme viděli létat motýla, hady, netopýra a dokonce i ryby. Té první to sice příliš nevyšlo, ale druhá vše napravila a dokázala všem přítomným, že ryby létat dovedou.

Příští rok nás čeká jubilejní, desátá Drakiáda, na kterou se již nyní těšíme a dodatečně děkujeme všem za účast na té letošní a za nesmírně příjemnou atmosféru plnou smíchu a nadšení. Fotografie naleznete v sekci Fotogalerie nebo na https://www.facebook.com/Praha17/

Vytvořeno: 30.10.2017

Konal se křest nové knihy

krest

V podvečer 19. října všichni příznivci ornitologie a přírody vůbec zaplnili společenský sál v KC Průhon do posledního místečka. Konal se zde křest knihy RNDr. Jiřího Formánka, CSc. s názvem „Hnízda pěvců České republiky“, kterou vydala Academia v září 2017.

Vytvořeno: 20.10.2017

„Podpora seniorů v Praze 17 – Řepy“ = 1. místo v celostátní soutěži MPSV!

seniori

Městská část Praha 17 na r. 2017 připravila projekt s názvem „Podpora seniorů v Praze 17 – Řepy“.
Obsahem projektu je podpora seniorů; konkrétně podpora pohybových a vzdělávacích aktivit, zajištění kulturních akcí, ale i pořízení potřebného vybavení i pomůcek podporující zmiňované aktivity.

Vytvořeno: 20.10.2017

Babí léto 2017

DSC_1020

Letošní ročník řepského Babího léta přinesl nejedno překvapení. Tím
prvním bylo, že avizovaný celodenní déšť se na poslední chvíli změnil v několik
drobných přeháněk, které nikoho moc netrápily. I ta ostatní překvapení byla jen
příjemná. Novinkou letošního ročníku byly jednoznačně motorky. K nádherným
a nablýskaným auto veteránům přibyly jejich kolegové se dvěma koly. Někteří
taktéž v úctyhodném věku, jiní noví. A že bylo na co se dívat, přehlídka,
jak se patří. Spanilá jízda byla odmávnuta starostkou Jitkou Synkovou a všichni
přítomní mohli obdivovat motorové krasavce při startu. Pak už se všichni
přesunuli k podiu, kde se od té chvíle střídalo jedno vystoupení za
druhým. A tam postupně přicházela ta překvapení - také jedno za druhým. Letošní
taneční vystoupení skutečně brala dech a kdo je neviděl, rozhodně si
prohlédněte fotky, které naleznete v sekci Fotogalerie nebo na Facebooku
na https://www.facebook.com/Praha17/.
Nicméně ani ostatní vystoupení se nenechala zahanbit, tudíž bylo stále co
sledovat a na co se těšit. Navíc se v průběhu odpoledne 3x losovala tombola,
takže radostné očekávání (především v dětských očích) bylo více než
patrné. Podvečerní a večerní hodiny patří již standardně kapelám. Letos jsme v Řepích
vítali skupinu The Radicals, Precedens a finále patřilo Vilému Čokovi. Všem
účinkujícím tedy ještě jednou děkujeme a nezbývá, než se těšit na příští
ročník.

Vytvořeno: 18.9.2017

Vinobraní v Domově sv. Karla Boromejského

DSC_0241

Již počtvrté zahrada Domova sv. Karla Boromejského patřila slavnostem vína. V neděli 10. září se zde konalo další Vinobraní. Ačkoli nám tentokrát počasí příliš nepřálo, po 14 hodině se zahrada zaplnila a občasný deštík nikoho neodradil. Kromě stánků s občerstvením zde bylo možné zakoupit i různé drobnosti a vybrané finanční prostředky putují do konto Domova.

Vytvořeno: 11.9.2017

Zažít Řepy Jinak

DSC_0025

V sobotu 9. 9. 2017 se v Řepích konal 1. ročník řepské sousedské slavnosti pod názvem Zažít Řepy Jinak. A v čem tedy byla tato akce jiná? Konala se v ulicích. Zde se představilo množství jednotlivců, skupin, sdružení a institucí.

Vytvořeno: 11.9.2017

Vernisáž výstavy Dimitrije Kadrnožky

DSC_0161

Dimitrij Kadrnožka. Jméno, které je v uměleckém světě pojmem. Vernisáž zahajující výstavu jeho fenomenálních prací se konala v řepském KC Průhon ve čtvrtek 7. září v podvečerních hodinách. Řepský kulturní stánek přivítal řadu významných osobností jak z umělecké branže, tak i mimo ni, ale především nám bylo ctí přivítat autora samotného.

Výstava potrvá až do konce října, zcela jistě si jí tedy nenechte ujít!

Vytvořeno: 8.9.2017

V Řepích jsme vítali prvňáčky

V letošním roce usedlo poprvé do školních lavic 265 řepských prvňáčků. Jejich slavnostní vítání proběhlo v ranních hodinách na obou pracovištích ZŠ genpor. Fr. Peřiny, tedy v Socháňově i Laudově ulici, a také v ZŠ Jana Wericha. Všem dětem ještě jednou přejeme, aby se jim ve škole líbilo, učení je bavilo a našly hodně nových kamarádů. Rodičům a učitelům navíc přejeme i hodně trpělivosti a skvělé nápady.

Vytvořeno: 5.9.2017

Zveme vás na Babí léto - 16. 9. 2017

DSC_0007

Také v letošním roce se můžete těšit na Babí léto aneb Zábavné odpoledne pro celou rodinu, které se koná v sobotu 16. září 2017 od 14 hodin na ploše před radnicí v Žalanského ulici. Celé odpoledne bude, stejně jako v letech minulých, zahajovat jízda historických vozidel. Auto-veteráni i moto-veteráni budou projíždět okružní trasu naší městskou částí a jejich cesta povede dál směrem na Zličín.

 

Vytvořeno: 5.9.2017

Moveweek - Řepy v pohybu

DSC_0224

1. června nepatřil v Řepích jen dětem a jejich svátku, ale na letošní rok připadl tento den i sportu a jeho tradičním i netradičním disciplínám. Na hřišti u ZŠ genpor. Fr. Peřiny v Socháňově ulici proběhla akce s názvem Řepy v pohybu, která je součástí evropské kampaně "100 milionů Evropanů v pohybu". Všichni příchozí, bez ohledu na věk, si mohli vyzkoušet třeba kin-ball, mölkky, wbb ball, woodball, lukostřelbu, panda lanč, trikke, chůzi na chůdách a mnohé další. Akci pořádá TJ Sokol Řepy ve spolupráci s ČASPV, městskou částí a školami. V letošním roce se v Řepích konal již její 5. ročník.

Vytvořeno: 2.6.2017

Prahou lítali elitní jezdci Evropy

DSC_1271

Je dobojováno, trofeje rozdány, vše uklizeno a začíná se trénovat na další závody, ale není tomu ani týden co se na bikrosové dráze BikrosClubu Řepy předvedli nejlepší jezdci z celé Evropy a doslova si létali pro cenné body do UEC Evropském poháru v BMX.

Vytvořeno: 25.5.2017

Slavata Triatlon Tour 2017

DSC_0460

Také v letošním roce se malí i větší závodníci mohou zúčastnit tohoto ukátního závodu, který dává možnosti účasti opravdu každému zájemci.

První ročník tohoto projektu se uskutečnil v roce 2010. Cílem je propojit svět dětí z dětských domovů s dětmi z běžných rodin. V roce 2012 získal ocenění jako nejlepší charitativní projekt roku. Smyslem akce je vést děti ke sportu a ukázat jim, že i přes nepříznivé podmínky stojí za to bojovat za své sny.

Vytvořeno: 9.5.2017

Uctili jsme památku padlých

vence

Památku padlých uctili představitelé naší městské části položením venců na pietních místech v Řepích. Starostka Mgr. Jitka Synková, místostarostové Martin Marek, Jiří Masopust a Jaroslav Hájek a tajemník úřadu Ing. Lubomír Němějc tak připomněli 72. výročí ukončení druhé světové války.

Vytvořeno: 9.5.2017

Opět proběhlo Pálení čarodějnic

DSC_0303

Tak jako každoročně patřil 30. duben pálení čarodějnic. Čarodějné veselí se konalo již tradičně na louce před budovou radnice, moderátorkou byla Kristýna Pixová.

Vytvořeno: 9.5.2017

Společenský večer Prahy 17

17814287_1866524440232196_959863031434135645_o

V pořadí již čtvrtý benefiční Společenský večer Prahy 17 se uskutečnil v pátek 7. 4. 2017. Výtěžek z celého večera opět putoval Nadaci Zdeňky Žádníkové Volencové (nfzz.cz), která převzala symbolický šek v hodnotě 25 000 Kč.

Večerem provázel Zdeněk Podhůrský a program byl opět nesmírně pestrý. Kromě již tradičního benefičního party casina, degustace vín, tomboly nebo ochutnávky premiových rumů byly na programu i Irské tance nebo zážitková fota z Fotonautu, která se evidentně stala velkým zpestřením večera. Pomyslnou třešničkou na dortu se stal křest CD Pavlíny Senić.

Vytvořeno: 13.4.2017

Předání plaket J. A. Komenského

DSC_0403

Ve čtvrtek 31. března 2017 se v Kulturním domě na Bílé Hoře uskutečnilo slavnostní předání Plaket Jana Amose Komenského nejlepším pedagogům řepských základních, mateřských i uměleckých škol.

Vytvořeno: 31.3.2017

Zahájení výstavby víceúčelového sportovního centra Na Chobotě

Znak Městské části Praha 17

Městská část Praha 17 a společnost „GEOSAN GROUP + PKS stavby - Centrum Na Chobotě“ zahájí stavební práce na výstavbě víceúčelového sportovního centra.

Slavnostní zahájení výstavby s poklepáním základního kamene se uskuteční 22. března 2017 ve 12 hodin, ul. Na Chobotě, Praha 6 – Řepy.

Vytvořeno: 20.3.2017

Řepy důkladně prověřily kvalitu zimní přípravy bikerů!

DSC_0001

Řepy důkladně prověřily kvalitu zimní přípravy bikerů!

Stovky bikerů se zúčastnili úvodního podniku Pražského MTB poháru 2017 v Praze 17, Řepích. A pokud někteří hledali odpověď na otázku, jak efektivní byla jejich zimní příprava, dostali odpověď více než jednoznačnou. Extrémní počasí, které již tradičně provází závody v Řepích ani tentokrát nezklamalo a náročnou trať ještě více ztížilo vodou a bahnem. Závodníci, kteří se v minulém týdnu v Řepích připravovali a trénovali, tak získali v krátkém časovém úseku nevšední zkušenost všech rozmarů krásného řepského okruhu, od prašného až po kluzké bahno, které spíše připomínalo jízdu po ledu.

 

Vytvořeno: 20.3.2017

Slavnostní udílení cen Národní rady osob se zdravotním postižením – MOSTY 2016

DSC_0191

Dne 16. března 2017 proběhl v Kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové již 14. ročník slavnostního udílení výročních cen Národní rady osob se zdravotním postižením České republiky MOSTY 2016. Smyslem této ceny je ocenit akt, projekt či osobnost, jež významným způsobem zlepšují postavení osob se zdravotním postižením v ČR. Patronkou ceny je Livie Klausová a záštitu nad touto akcí převzali hejtman Královéhradeckého kraje PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D. a primátor města Hradce Králové MUDr. Zdeněk Fink. Moderátorem akce byl Aleš Cibulka a v kulturním programu vystoupili zpěváci Laďa Kerndl, Radek Žalud a klavírista Petr Bazala a skupina Lokálka.

Vytvořeno: 17.3.2017

Pražský MTB pohár 2017 odstartuje v Řepích tuzemskou sezónu olympijského XCO!

Cyklokros

Úvodní závod Pražského MTB poháru, seriálu horských kol v olympijském cross country pro všechny věkové i výkonnostní kategorie cyklistů, včetně cyklistů s handicapem, odstartuje svou už pátou sezónu v Řepích.

Okruh v nádherné lokalitě lesoparku Prahy 17 je díky celoroční údržbě realizované týmem SK Cyklistů Praha Nutrend Specialized, ve výborném stavu a v neděli 19. března zde bude zahájena závodní tuzemská sezóna XCO horských kol. Řepy se díky sportovní aktivitě staly vyhledávanou cyklistickou lokalitou, kde denně trénují, zdokonalují své schopnosti nebo si jen tak užívají krásnou přírodu a nevšední pohled na Prahu desítky bikerů.

Vytvořeno: 14.3.2017

Praha 17 se také letos připojí k akci „Vlajka pro Tibet“

Znak Městské části Praha 17

Na budově řepské radnice i v letošním roce zavlají barvy Tibetu. Tibetská vlajka bude vyvěšena již tradičně dne 10. března na výročí Tibetského národního povstání. Cílem akce je poukázat na porušování lidských práv v Tibetu.

Vytvořeno: 9.3.2017

Centrální park - představení studentských prací

DSC_0061

Jak by mohl v budoucnu vypadat prostor louky před řepským úřadem?
Na tuto otázku, a mnohé další, se v úterý 7. března pokusili odpovědět studenti z fakulty architektury při představování svých prací veřejnosti. Debata, která v podvečer proběhla v řepském KC Průhon, tak symbolicky odstartovala budoucí revitalizaci plochy před úřadem. Cílem nebylo vybrat jeden návrh, ale pouze otevřít debatu na téma: "Co se mi líbí, co bych naopak nechtěl/a, co zde chybí a projekt by mohl přinést." Jedním slovem: MOŽNOSTI.
Pět týmů představilo své návrhy a viděli jsme opravdu pět různých pohledů. Každý z návrhů něčím zaujal a následná diskuse byla velmi podnětná. Závěr debaty velmi výstižně shrnula jedna ze studentek (parafráze): "Vnímám sice, že každý používáte trochu jiná slova, ale je zřejmé, že všichni vlastně chcete to samé..."
Máte-li možnost, práce studentů jsou do pátku (10. 3.) k vidění a hale KC Průhon. Fotografie z akce jsou k vidění v sekci Fotogalerie.

Vytvořeno: 8.3.2017

Grand Opening Kulturního domu Bílá Hora

DSC_0010

V sobotu 25. února proběhlo slavnostní otevření nově zrekonstruovaného Kulturního domu Bílá Hora. Od 16 hodin byl přichystán program převážně pro děti a bylo zřejmé, že si děti akci velmi užívají. Čekalo na ně malování na obličej, dárky z balónků, mnoho soutěží, her a tance. Zcela zaplněný sál se rozezněl smíchem a pohádkovými písničkami v podání skupiny Myš a Maš.

Na podvečerní hodiny byl připraven program pro dospělé návštěvníky v podání kapely Nemo. A samozřejmě nelze nezmínit i novou restauraci, kde si všichni příchozí mohli dopřát občerstvení.

Fotografie z otevření naleznete v sekci Fotogalerie a více informací o KD Bílá Hora na www.pruhon.cz nebo www.facebook.com/pg/kdbilahora

Novému Kulturnímu domu tedy přejeme to nejdůležitější - mnoho spokojených zákazníků!

Vytvořeno: 28.2.2017

Pražské Řepy opět hostí významné závody horských kol!

kolo

Hned dva významné cyklistické podniky v olympijském cross country horských kol se letos uskuteční na atraktivním okruhu v pražských Řepích.

V neděli 19. března se v areálu Bikros klubu Řepy sejdou závodníci Pražského MTB poháru 2017 ke svému prvnímu letošnímu podniku.

Volnočasový seriál horských kol pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů, včetně cyklistů s handicapem patří svou návštěvnostní mezi významné pražské sportovní akce a v Řepích se odstartuje již 5. sezóna populárních závodů.

Vytvořeno: 23.2.2017

Rozpočet MČ Praha 17 byl schválen!

Znak Městské části Praha 17

Městská část Praha 17 na svém posledním zasedání zastupitelstva, dne 25. ledna 2017, které se konalo v odpoledních hodinách v ZŠ genpor. Fr. Peřiny, v Socháňově ulici, schválila rozpočet pro letošní rok. Je patrné, že se opět vyplatila pečlivá příprava a spolupráce napříč politickým spektrem. Podrobnější informace o samotném rozpočtu naleznete v březnovém čísle Řepské sedmnáctky.

Vytvořeno: 1.2.2017

Strategický plán MČ Praha 17

Logo_OPZ_barevn___1.jpg

Strategický plán rozvoje je jeden ze základních dokumentů územního celku (města, obce či mikroregionu) vyjadřující předpokládaný vývoj daného celku v dlouhodobějším časovém horizontu. Strategický plán je koncepční a rozvojový dokument vytvářený městským úřadem, jenž vychází ze současného stavu veřejných a soukromých aktivit demografického, ekonomického, sociálního, kulturního a ekologického charakteru na území města. Jeho hlavním smyslem je organizace rozvoje na bázi slaďování jednotlivých zájmů tak, aby město prosperovalo jako celek.

Vytvořeno: 1.2.2017

Výstava Vojtěcha Malaníka v KC Průhon

DSC_1016

Nová výstava v KC Průhon bude k vidění až do 20. února letošního roku. Výstava Vojtěcha Malaníka nese skromný název Výběr z tvorby, ale skromná rozhodně není. Jsme přesvědčeni, že kdo ji navštíví, bude opravdu nadšený. Ať už prohlídku zahájíte v prvním patře nebo v galerii, rozhodně si ji prohlédněte celou. Nechceme prozrazovat více, ale čeká vás řada překvapení.

Vytvořeno: 1.2.2017

Adventní koncerty

DSC_0728

Tradiční adventní koncerty jsou připraveny i v naší městské části. Každou adventní neděli můžete zanechat starosti a shon doma a přijít do kostela sv. Rodiny na některý z koncertů, který vás zaručeně předvánočně naladí. Koncerty začínají vždy od 17 hodin.

Vytvořeno: 8.12.2016

Mikulášské radovánky potěšily malé i velké

DSC_0463

Mikuláš, čert i anděl nechyběli v Řepích ani letos. Oblíbená trojice potěšila již tradičně všechny naše malé, velké, hodné i zlobivé obyvatele. Setkat se s touto tajemnou trojicí jsme mohli hned dvakrát.

Vytvořeno: 8.12.2016

V Řepích se rozzářil vánoční strom

DSC_0128

Tradiční rozsvícení vánočního stromu proběhlo na první adventní neděli, 27. listopadu v 17 hodin již tradičně v ulici Makovského, u tramvajové zastávky Slánská, naproti obchodnímu centru.

 

Vytvořeno: 8.12.2016

Vernisáž Pavla Béma v KC Průhon

Vernisáž_2

Ve středu 9. listopadu 2016 se v řepském KC Průhon uskutečnila další z řady vernisáží. Tentokrát  se týkala výstavy fotografií Pavla Béma s názvem NA STŘEŠE SVĚTA. Výstava je doplněna o nejrůznější tematické exponáty, které dokreslují celkovou atmosféru. Výstavu je možno navštívit až do 23. 12. 2016.

Vytvořeno: 14.11.2016

4. Večer přímo muzikálový

IMG_0379-01

Již 4. Večer přímo muzikálový se konal ve středu 9. listopadu v řepské Sokolovně. Koncert se opět konal u příležitosti oslav Dne válečných veteránů a již tradičně vystoupil jak dospělý spolek HuDiLas, tak dětský muzikálový kroužek ze ZŠ genpor. Fr. Peřiny. 

Vytvořeno: 11.11.2016

9. ročník krajského kola Logické olympiády má své vítěze

Informace

Vítězi krajského kola Logické olympiády v Praze se stali Richard Dobíšek, Matěj Dvořák a Filip Bialas.

Dne 4. 11. 2016 se v Mense gymnáziu v Praze Řepích uskutečnilo krajské kolo již 9. ročníku Logické olympiády pořádané Mensou ČR. Ve třech kategoriích se utkalo 147 regionálně nejúspěšnějších řešitelů, kteří v nominačním kole obstáli v tvrdé konkurenci 4 593 soutěžících z celé Prahy.

Vytvořeno: 7.11.2016

Slavnostní vyhlášení dětské atletické ligy 2016

DSC_0854

V neděli 6. listopadu v 17 hod. v KC Průhon se koná slavnostní vyhlášení výsledků Dětské Atletické Ligy. V rámci této akce také proběhne ve spolupráci s Českou Televizí novinářská projekce dokumentu „Filantrop Tomáš Slavata“.

Vytvořeno: 4.11.2016

Svatomartinský průvod a ohňostroj

DSC_0384

Sv. Martin přijede do Řep opět 11. listopadu!

Již tradiční akce proběhne v Městské části Praha 17 v pátek 11. listopadu 2016 od 17 hodin.

Vytvořeno: 31.10.2016

MČ Praha 17 zvítězila jako zadavatel veřejných zakázek

Logo MČ

Praha, 14. 9. 2016 – Jak hospodárně a férově udělují kraje veřejné zakázky? Vysvědčení hejtmanům vystavili ekonomové z Univerzity Karlovy. Na webu zindex.cz poměřují všechny jejich zakázky za poslední tři roky. V hodnocení zkoumajícím velikost konkurence, porušení zákona a nebo množství zakázek „z ruky“, zvítězil těsně Jihočeský kraj. Na opačném konci žebříčku najdeme kraje Zlínský a Královéhradecký. Průběžné výsledky byly zveřejněny i pro města a městské části.

Vytvořeno: 20.9.2016

Vernisáž Tomáše Hřivnáče

DSC_0195

V řepském kultuním centru Průhon je nyní k vidění výstava děl Tomáše Hřivnáče. Jedná se o jubilejní dvacátou výstavu, kterou pro všechny návštěníky toto centrum připravilo. Je opravdu rozsáhlá, kromě galerie jsou další díla umístěna i v hale a celém prvním patře.

Tomáš Hřivnáč je nejen vynikající grafik a malíř, ale všem, kteří se zúčastnili vernisáže dokázal, že je i skvělým muzikantem. Společně se svým kolegou Václavem Kořínkem dodali svým vystoupením výstavě punc jedinečnosti. 

Výstava je k vidění v KC Průhon až do konce října 2016.

Vytvořeno: 16.9.2016

Proběhlo třetí řepské vinobraní

DSC_0184

Měsíc srpen, září a říjen jsou ve znamení tří významných historických výročí, která úzce souvisí s naší městkou částí a především Domovem sv. Karla Boromejského. V září si připomínáme 20 let od znovuobnovení řepského kláštera. V říjnu uplyne 140 let od úmrtí S.M. Charitas, první představené v původní řepské věznici. 20. srpna uplynulo 220 let od narození snad nejznámějšího loupežníka v české historii, Václava Babinského, který, již jako napravený, dožil svůj život právě v klášteře sester boromejek, jako zahradník.

Vytvořeno: 12.9.2016

Blíží se další ročník Babího léta!

DSC_0354

Další ročník Babího léta se velmi rychle blíží. V letošním roce proběhne v sobotu 10. září a již tradičně od 14 hodin. Jako každý rok na všechny příchozí čeká velké lákadlo v podobě historických vozidel a jejich slavnostní jízdy po předem stanovené trase. Program letošního ročníku bude velmi pestrý, těšit se můžete na vystoupení řepských škol a ZUŠ, taneční skupinu B-original, vystoupení japonské školy, mažoretek a gymnastek, přítomna bude také policejní a hasičská technika, stánky s občerstvením a mnohé další. A na jakou hudební skupinu se můžete těšit tenktokrát? První z nich bude Vladivojsko a finále večera bude patřit Petru Kolářovi. Srdečně vás zveme :)

Vytvořeno: 17.8.2016

Kinobus míří opět po roce do Řep

kinobus

I v letošním létě, konkrétně v červenci, potěší občany naší městské části tradiční kinobus. Tentokrát půjde o čtyři představení a výběr bude pestrý. Nechybět bude komedie, hudební ani psychologické drama. Program začíná 18. července komedií Co jsme komu udělali, pokračuje 19. července hudebním dramatem Whiplash, ve středu 20. července se můžeme těšit na psychologické drama s prvky komedie pod názvem Ztraceni v Mnichově a poslední den, tedy čtvrtek 21. července, bude patřit komedii pod názvem Dejte mi pokoj.

Vstup je jako vždy zdarma a projekce začíná ve 21:30 hodin. 

Vytvořeno: 4.7.2016

Kreativní soutěž pro školy

Weriška_3

V průběhu měsíců května a června dostaly řepské školy možnost dle vlastní kreativity pomalovat jednu z betonových laviček ve zrekonstruovaném řepském parteru poblíž ulice Makovského.

Vytvořeno: 28.6.2016

Hurá na prázdniny

DSC_1150

Hurá na prázdniny. Tak se jmenovala nová předprázdninová akce naší městské části, která proběhla 23. června v řepském lesoparku Na Fialce.

Vytvořeno: 28.6.2016

Řepy navštívil Robert Fulghum

fulghum

Kulturní centrum Průhon přináší svým návštěvníkům mnoho zajímavých projektů, představení či besed. Jedno velmi unikátní setkání se zde uskutečnilo v pondělí 20. června. Oblíbený projekt LiStOVání přinesl nové scénické čtení z knihy s názvem „Drž mě pevně, miluj mě zlehka“, tentokrát však proběhlo za účasti velmi vzácného hosta – samotného autora knihy, Roberta Fulghuma.

Vytvořeno: 28.6.2016

Konal se 24. ročník Memoriálu Františka Zvoníčka

DSCN9988

V letošním roce se již po čtyřiadvacáté konal Memoriál Františka Zvoníčka – tedy soutěž týmů dobrovolných hasičů, která nese jméno dlouholetého významného člena řepského Sboru dobrovolných hasičů Františka Zvoníčka.

Vytvořeno: 17.5.2016

Proběhl šestý ročník Slavata Triatlon Tour

DSC_0690

Dne 10. května odpoledne se na louce před řepskou radnicí opět vydatně závodilo. Konal se zde již šestý ročník závodů Slavata Triatlon Tour.

Soutěžící děti byly rozděleny do kategorií podle věku a závodily v disciplínách „kachny“ (namísto
tradičního plavání), jízdě na kole a běhu.

Vytvořeno: 16.5.2016

Slavnostní shromáždění na počest genpor. Františka Peřiny

Znak Městské části Praha 17

V úterý 3. května proběhlo v Základní škole genpor. Františka Peřiny v Socháňově ulici pod záštitou starostky Mgr. Jitky Synkové slavnostní shromáždění k 105. výročí narození a 10. výročí úmrtí genpor. Františka Peřiny.

Vytvořeno: 4.5.2016

Konalo se "Pálení čarodějnic"

DSC_2102

Tak jako každý rok, i letos se 30. dubna slétli čarodějnice a čarodějové na travnatou plochu před radnicí, aby zde společně oslavili již tradiční „Pálení čarodějnic“. Akce se stejně jako v letech minulých účastnilo několik stovek lidí, ať už v maskách či bez masek. K dispozici byly buřty k opékání, limonáda či sladké buchty. Akci letos nově moderovala Kristýna Pixová.

Vytvořeno: 2.5.2016

Den Země proběhl i v Řepích

DSC_2018

Jak všichni jistě víte, cílem moderních oslav Dne Země je především upozornit na dopady lidského chování vůči životnímu prostředí, tedy jde hlavně o propagování ekologických myšlenek. Řepské základní i mateřské školy se každoročně k oslavám Dne Země připojují.

Vytvořeno: 29.4.2016

Společenský večer Prahy 17

DSC_2595

V pořadí již třetí benefiční Společenský večer Prahy 17 se uskutečnil v pátek 8. 4. 2016. Výtěžek z celého večera opět putoval Nadaci Zdeňky Žádníkové (nfzz.cz), která převzala symbolický šek v hodnotě 22 000 Kč.

Vytvořeno: 15.4.2016

Dar pro naše pedagogy ke Dni učitelů

Znak Městské části Praha 17

Bylo již několikaletou řepskou tradicí na konci března předávat plakety Jana Amose Komenského řepským pedagogům. Jednalo se o formu ocenění práce našich učitelů – ať už ze škol mateřských, základních či Základní umělecké školy Blatiny.

Vytvořeno: 30.3.2016

Praha 17 se opět připojí k akci „Vlajka pro Tibet“

Znak Městské části Praha 17

Na budově řepské radnice také letos zavlají barvy Tibetu. Tibetská vlajka na budově radnice bude vyvěšena dne 10. března na výročí Tibetského národního povstání. Cílem akce je poukázat na porušování lidských práv v Tibetu.

Vytvořeno: 8.3.2016

Rozpočet byl schválen!

Znak Městské části Praha 17

Městská část Praha 17 na svém posledním zasedání zastupitelstva, dne 27. ledna 2016, které se konalo v odpoledních hodinách v KC Průhon, schválila rozpočet pro letošní rok. Jak vidno, opět se vyplatila pečlivá příprava a spolupráce napříč politickým spektrem. Podrobnější informace o samotném rozpočtu, ale i názorech zástupců jednotlivých politických stran, naleznete v březnovém čísle Řepské sedmnáctky.

Vytvořeno: 31.1.2016

Pozvánka na unikátní výstavu

Secese

Rádi bychom vás pozvali na unikátní výstavu, která se koná v řepském KC Průhon. Její název je Plakát doby secese a k vidění je po celý leden 2016.

Výstava představí soubor litografií plakátů z období let 1895 – 1915 pocházejících ze soukromé sbírky budované již téměř dvacet let. Obsahuje plakáty z různých částí Evropy, největší zastoupení zde mají plakáty francouzské, německé a rakouské provenience, od takových umělců jako jsou Jules Chéret či Henri Meunier či Jean de Paleologue.

Vstup je zdarma a srdečně vás zveme k návštěvě - výstava stojí skutečně za to!

Vytvořeno: 12.1.2016

Vánoční strom svítí!

DSC_0125

Podvečer první adventní neděle je v Řepích spojen s rozsvícením vánočního stromu. V letošním roce byl navíc využit i vzrostlý živý strom, což není úplně obvyklé, ale o to víc nás to potěšilo. I přes nepřízeň počasí tato krásná akce přilákala velké množství lidí a bylo znát, že se jim vystoupení velmi líbilo. Mohli jsme si poslechnout děti z MŠ Socháňova, které byly vystřídány školáky ze 3. B. ZŠ genpor. Fr. Peřiny a poslední vystoupení patřilo pěveckému sboru řepské ZUŠ Blatiny.

Kdo jste tuto akci nestihl, nezoufejte, podívejte se na naše fotografie v sekci Fotogalerie a pak si zajděte se na ten náš, skutečně řepský, vánoční strom podívat.

Všem přejeme krásný adventní čas!

Vytvořeno: 30.11.2015

Mikulášské radovánky

217

Mikuláš, čert i anděl nebudou v Řepích chybět ani letos. Oblíbená trojice potěší již tradičně také všechny malé, velké, hodné i zlobivé obyvatele Řep. Setkat se s touto tajemnou trojicí můžete hned třikrát.

Vytvořeno: 24.11.2015

Nové složení Poradního sboru

Po roce úspěšného působení Poradního sboru proběhlo v podvečer 18. listopadu losování nových členů, tentokrát s funkčním obdobím na dva roky. Zájem o členství v tomto uskupení byl poměrně veliký, stejně jako v prvním případě. Nové členy tedy spravedlivě určil los. Neobsazeny zůstaly pouze okrsky, za které se nepřihlásil žádný kandidát.

Vytvořeno: 23.11.2015

Adventní koncerty

DSC_0631

Tradiční adventní koncerty jsou připraveny i v naší městské části. Každou adventní neděli můžete zanechat starosti a shon doma a přijít do kostela sv. Rodiny na některý z koncertů, který vás zaručeně předvánočně naladí. Koncerty začínají vždy od 17 hodin.

Vytvořeno: 20.11.2015

V Řepích se rozzáří vánoční strom

DSC_0194

Tradiční rozsvěcení vánočního stromu proběhne na první adventní neděli, 29. listopadu od 17 hodin již tradičně v ulici Makovského, u tramvajové zastávky Slánská, naproti obchodnímu centru.

Vytvořeno: 20.11.2015

Den válečných veteránů

DSC_0333

U příležitosti Dne válečných veteránů, který si připomínáme 11. listopadu, uctili zástupci Městské části Praha 17 památku padlých. Pietní akt se stejně jako v letech minulých, konal na několika místech v naší městské části.  Fotografie naleznete v sekci Fotogalerie.

Vytvořeno: 12.11.2015

Výstava u příležitosti 150. výročí založení ženské trestnice v Řepích

DSC_0410

Po celý měsíc říjen je k vidění v Domově sv. Karla Boromejského unikátní výstava u příležitosti významného výročí založení ženské trestnice v Řepích. Ale abychom se vrátili na začátek:

Svatý Karel Boromejský poskytoval křesťanskou pomoc chudým a potřebným. Zejména v roce 1576 při epidemii moru obětavě pečoval o nemocné. K následování jeho příkladu byl v roce 1652 ve Francii, lotrinském městě Nancy, založen ženský řeholní řád, který přijal název Kongregace Milosrdných sester sv. Karla Boromejského.

Vytvořeno: 27.10.2015

Diskuse s občany na téma DPS

DSC_0045

8. října od 17 hodin se v KC Průhon živě diskutovalo na téma výstavby Domova s pečovatelskou službou v Řepích. Dle zcela zaplněného sálu bylo zřejmé, že toto téma občany naší městské části velmi zajímá. Po úvodních slovech starostky MČ Praha 17 Mgr. Jitky Synkové a představení celého záměru Ing. Jaroslavou Šimonovou, nám byla představena studie řešení architektonického atelieru Šumavaplan, s.r.o, Ing. arch. Pavlem Lejskem. Následovala diskuse, ve které se řešily jak dotazy týkající se samotné výstavby, použití materiálů, rozměrů stavby i vnitřního vybavení pokojů, atria, možností trávení volného času a hlavně termínů výstavby.

Vytvořeno: 9.10.2015

Městská část Praha 17 má nového zástupce starostky

Ve středu 23. září 2015 na zasedání zastupitelstva Městské části Praha 17 odstoupil ze své funkce zástupce starostky Tomáš Finger. Na zasedání zastupitelstva proběhla tajná volba, ve které byl do této funkce zvolen jediný navržený kandidát Jiří Masopust.

Rozhovor s novým zástupcem starostky si budete moci přečíst v listopadovém čísle Řepské sedmnáctky.

Vytvořeno: 25.9.2015

Další z řady vernisáží v KC Průhon

DSC_0708

Ve čtvrtek 10. září proběhla v řepském KC Průhon vernisáž pražského umělce Radka Andrleho s názvem FEMININO za účasti vedení MČ Praha 17 a mnoha hostů. Vernisáž zahájil ředitel centra Aleš Koutný společně se starostkou MČ Praha 17 Jitkou Synkovou a ti předali slovo akademickému sochaři Milanu Martiníkovi, který autora i jeho dílo představil. Charakteristickým rysem autorovy tvorby je ženská postava s ladnými liniemi, ale k vidění jsou i jiná díla. Ani tentokrát nechyběla kulturní vložka. Postaral se o ní Filip Ryšavý (saxofon).

Výstava potrvá až do 31. 10. 2015 a je prodejní.  Srdečně vás zveme.

Vytvořeno: 12.9.2015

V Řepích bude otevřen Aktivní lesopark

Ve středu 16. září v 17 hodin bude v Praze-Řepích slavnostně otevřen Aktivní lesopark. Jedná se opravdu o unikátní projekt, který se podařilo v Řepích zrealizovat. Areál byl spolufinancován z Operačního programu Praha-Konkurenceschopnost a nabídne relaxačně-sportovní vyžití všem věkovým kategoriím.

Vytvořeno: 10.9.2015

V Řepích opět přibylo prvňáků

DSC_0306

1. září patří prvňáčkům. Nejinak tomu bylo i v naší městské části. Dalo by se nazvat již tradicí, že nové řepské školáčky chodí osobně přivítat i starostka Jitka Synková. V letošním roce žáčků opět přibylo. Oproti loňskému roku, kdy nastoupilo do prvních tříd 219 žáků, letos jich bylo o 39 více.

Abychom byli přesní: ZŠ Jana Wericha v letošním roce přivítala 92 žáků (4 třídy) a ZŠ genpor. Fr. Peřiny 125 žáků (5 tříd) v budově v Socháňově ulici a 41 žáků (2 třídy) v Laudově ulici. V letošním roce se tedy setkáme s třídami 1. A - 1.G. Celkem tedy nastoupilo do prvních tříd 258 dětí.

Vytvořeno: 2.9.2015

Kulturní centrum Průhon otvírá nové prostory

logo pruhon

Dnem otevřených dveří zahájí v nových prostorách sezonu ve školním roce 2015/16 Kulturní centrum Průhon. Nové prostory v Jiránkově ulici č. 6 si můžete přijít prohlédnout 3. září od 13 do 19 hodin.

Vytvořeno: 26.8.2015

Babí léto: 12. 9. 2015

DSCN4421

Babí léto aneb Zábavné odpoledne pro celou rodinu pořádá Městská část Praha 17 v sobotu 12. září 2015 od 14 hodin na ploše před radnicí v Žalanského ulici. Celé odpoledne bude již tradičně zahajovat jízda historických vozidel. Auto-veteráni i moto-veteráni budou projíždět trasu dle připravených mapek a jejich cesta povede dál směrem na Zličín. Jízda nemá soutěžní charakter.

Vytvořeno: 12.8.2015

155 let od narození hraběnky Chotkové

155 let od narození hraběnky Chotkové

Malá pietní akce u příležitosti jubilea narození Velebné matky Antoinnety Chotkové, významné řepské osobnosti, proběhne dne 27. července 2015 v 11 hodin na místním řepském hřbitově řádu sv. Karla Boromejského.

V tento den si za přítomnosti představitelů Kongregace a Domova milosrdných sester řádu sv. Karla Boromejského, O. S. Společnosti pro obnovu řepských tradic, představitelů naší městské části a také za přítomnosti občanů, připomeneme 155 let od narození hraběnky Chotkové, jedné z nejvýznamnějších osobností, která se zapsala i do řepské historie.

Vytvořeno: 23.7.2015

V Řepích se slavil Svátek sousedů

DSC_0144

Svátek sousedů je hezkým nápadem, který se podařilo dotáhnout k realizaci.
Smyslem je, abychom zabránili vzájemnému odcizování a začali se opět více setkávat s lidmi, kteří žijí v našem okolí.

Vytvořeno: 27.5.2015

Řepy přivítají hvězdné druhé kolo Českého poháru horských kol

kolo_1_2_1.jpg

Druhé kolo Českého poháru horských kol, které se uskuteční v Praze 17 – Řepích ve dnech 16 – 17.5. 2015 bude pro celou řadu závodníků představovat poslední prověrku výkonnosti před blížícím se startem Světového poháru horských kol, jehož úvodní závod v Novém Městě na Moravě se pojede už příští víkend.

Vytvořeno: 13.5.2015

Pietní akt k 70. výročí osvobození Československa

MČ Praha 17 pořádá 4. května 2015 pietní akt k 70. výročí osvobození Československa a ukončení 2. světové války v Evropě.

Pietní akt bude zahájen ve 14 hodin u pomníků padlým v parku před řepským hřbitovem.

Vytvořeno: 28.4.2015

Slavili jsme Den Země

DSC_1742

V naší městské části již pošesté. A stejně jako v letech minulých, i letos se naše Země radovala z těchto oslav, a zařídila krásné počasí.

Vytvořeno: 24.4.2015

Druhé kolo Pražského MTB poháru v Řepích ovládli mladí jezdci – Barbora Průdková a Jan Rajchart

kolo_1_2_1.jpg

Jestliže se závody v Řepích doposud pyšnily tím, že je provází extrémní počasí, tak ani tentokrát neodjížděli závodníci ochuzeni o nevšední  prožitek.

Po povodních v předminulém roce a teplotních rekordech v roce loňském tentokrát bikeři bojovali o body do Pražského MTB poháru na sněhu…J

Respektive, slunečno, zamračeno, déšť, sníh, chladno, ale i občasné teplo, ano, všechny tyto živly se přehnaly nad řepským okruhem.

Vytvořeno: 7.4.2015

Společenský večer Prahy 17

_DSC7504

V pátek 27. března 2015 se v sále řepské Sokolovny uskutečnil benefiční Společenský večer Prahy 17. Tento slavnostní večer navázal na novou tradici společenských setkání v Řepích, která byla zahájena v loňském roce.

Vytvořeno: 1.4.2015

Pražský MTB pohár bude o Velikonocích v Řepích

Cyklokros

Druhé kolo seriálu závodů pro nejširší cyklistickou veřejnost se uskuteční v pondělí 6. dubna na tradiční trati v Řepích.

Velikonoční pondělí se může zdát jako netradiční termín pro pořádání závodů, nicméně vysoký počet on-line přihlášek svědčí o opaku a pořadatelé navíc slibují zachování všech velikonočních tradic.

Závod v Řepích je zařazený Českou unií sportu do projektu „Sportuj s námi“ jehož patronem je olympijský vítěz, mistr světa a Evropy, Jaroslav Kulhavý.

Vytvořeno: 1.4.2015

Předání Plaket J. A. Komenského

DSC_0596_ořez

Ve čtvrtek 26. března 2015 se v obřadní síni řepské radnice uskutečnilo slavnostní předání Plaket Jana Amose Komenského nejlepším řepským učitelům základních, mateřských a uměleckých škol.

Vytvořeno: 30.3.2015

MČ Praha 17 schválila rozpočet rekordním počtem hlasů

Městská část Praha 17 na svém posledním zasedání zastupitelstva, dne 25. února 2015, schválila rozpočet pro letošní rok rekordním počtem hlasů. 20 z 22 zastupitelů s návrhem rozpočtu souhlasilo.

Je zřejmé, že pečlivá příprava a především spolupráce napříč politickým spektrem se skutečně vyplatila.  

Vytvořeno: 27.3.2015

Český pohár MTB v Praze 17 bude mít závodní generálku 6. dubna!

Cyklokros

Prestižní závod Českého poháru horských kol v Praze Řepích, zařazený do kategorie C1 UCI, který se uskuteční 16 – 17. května 2015 bude mít svou závodní „generálku“, během které si závodníci mohou pohárovou trať vyzkoušet v závodě.

6. dubna 2015 se v Řepích totiž uskuteční druhé kolo populárního Pražského MTB poháru XCO pro širokou veřejnost a trať závodu bude shodná s tratí, na které se v květnu pojede i pohárový závod.

Pořadatelé z SK cyklistů Praha Nutrend Specialized připravili celou řadu novinek a závodní okruh by tak měl být ještě zajímavější a náročnější než doposud.

Vytvořeno: 26.3.2015

Pražský MTB pohár na Zličíně s rekordní účastí vyhrál Jan Škarnitzl!

Cyklokros

Naštěstí se nenaplnila deštivá předpověď meteorologů, a tak se úvodní podnik Pražského MTB poháru na Zličíně odehrál sice v chladném, ale ne deštivém počasí.

Registrační stan pražského seriálu závodů doslova praskal ve švech, do Prahy totiž dorazila velmi početná biková obec a pořadatelé registrovali více než 300 závodníků všech věkových a výkonnostních kategorií.

Vytvořeno: 26.3.2015

Sezóna MTB XCO startuje v neděli 22. 3. 2015

Cyklokros

V neděli 22. března bude závodem na Zličíně odstartován Pražský MTB pohár 2015. Seriál závodů v olympijském cross country pro všechny věkové i výkonnostní kategorie, včetně handicapovaných cyklistů - Pražský MTB pohár 2015 bude obsahovat hned několik změn. Tou asi nejpodstatnější je větší rozdělení dětských kategorií, což jistě naši nejmladší závodníci ocení a závodit se svými vrstevníky bude pro ně více motivující. S tímto také souvisí nový časový plán závodů Pražského MTB poháru. Další novinkou je skutečnost, že pro výpočet konečného pořadí budou kalkulovány 4 nejlepší výsledky ze všech šesti závodů. Pro závěrečnou tombolu o hodnotné ceny pak platí, že lístek získá pouze účastník nejméně 4 podniků Pražského MTB poháru, včetně posledního závodu na Zličíně, kde také slosování proběhne.  

I v roce 2015 bude Pražský MTB pohár pro svou popularitu a návštěvnost zařazen do projektu České unie Sportu – „Sportuj s námi“.

Vytvořeno: 17.3.2015

Praha 17 se připojila k akci „Vlajka pro Tibet 2015“

Na budově řepské radnice letos opět vlají barvy Tibetu. Radní na svém jednání dne 16. února 2015 vyjádřili souhlas s připojením města k akci „Vlajka pro Tibet 2015“ a odsouhlasili, že tibetská vlajka na budově radnice bude vyvěšena dne 10. března.

Vytvořeno: 10.3.2015

PC kurzy jsou ukončené

DSC_0556

Slavnostní zakončení již tradičních PC kurzů pro řepské seniory proběhlo v Centru sociálně zdravotních služeb v úterý 10. února.

Vytvořeno: 13.2.2015

Jezděte na plný plyn!

auto

21. ledna se v KC Průhon uskutečnila prezentace s názvem CNG doprava v České republice – přednosti a ekonomické výhody. Jelikož životní prostředí a doprava jsou témata, kterými se MČ Praha 17 zabývá velmi výrazně, konala se tato prezentace pod záštitou starostky Mgr. Jitky Synkové.  Firma Eco Power Energy, s.r.o. představila možné řešení řady palčivých otázek dnešní doby, které se týkají dopravy a jejího vztahu k životnímu prostředí.

Vytvořeno: 26.1.2015

Proběhlo další jednání Poradního sboru

2890.jpg

V podvečer 19. ledna se uskutečnilo další setkání Poradního sboru naší městské části. Starostka Mgr. Jitka Synková si tentokrát přizvala jako hosty své zástupce – tedy Martina Marka, Tomáše Fingera, Jaroslava Hájka a také vedoucího Odboru životního prostředí a dopravy, RNDr. Milana Svítka. Role moderátora celé diskuse se ujal, stejně jako na minulém setkání, vedoucí Odboru správy obecního majetku, Bc. Jaroslav Červený.

Vytvořeno: 26.1.2015

Třetí adventní koncert

DSC_0805

Adventní koncerty v Kostele sv. Rodiny při Domově sv. Karla Boromejského lákají každým rokem velké množství svých příznivců. Nejinak tomu bylo i letos.

Vytvořeno: 19.12.2014

Nová řepská hasičská zbrojnice je otevřená!

DSC_0487

Svatá Lucie na svůj svátek, který připadá na 13. prosince, nadělila našim řepským hasičům snad ten nejkrásnější dárek. Sbor dobrovolných hasičů se právě v tento den dočkal slavnostního otevření a předání
do užívání hasičské zbrojnice.

Vytvořeno: 19.12.2014

Vánoční strom se rozzářil

DSC_0199

Tradiční rozsvěcení vánočního stromu proběhlo na první adventní neděli, 30. listopadu, stejně jako v letech minulých v ulici Makovského, u tramvajové zastávky Slánská, naproti obchodnímu centru.

Vytvořeno: 1.12.2014

Adventní koncerty v Řepích

216

Tradiční adventní koncerty jsou připraveny i v naší městské části. Každou adventní neděli můžete zanechat starosti a shon doma a přijít do kostela sv. Rodiny na některý z koncertů, který vás zaručeně předvánočně naladí. Koncerty začínají vždy od 17 hodin.

Vytvořeno: 25.11.2014

Mikulášské radovánky v Řepích

Mikulasska kulturacek 160

 

Mikuláš, čert i anděl potěší i letos všechny malé, velké, hodné i zlobivé obyvatele Řep. Setkat se s touto tajemnou trojicí můžete hned třikrát.

Vytvořeno: 25.11.2014

Oslava svátku sv. Martina

DSC_0203

Svatý Martin ani v letošním roce bílou nadílku nepřivezl, ale možná i díky tomuto faktu si tradiční řepský Svatomartinský průvod přišlo vychutnat skutečně nečekaně velké množství lidí. Tmou zářila barevná světélka ze stovek lampionů, starostka Mgr. Jitka Synková rozdávala s úsměvem čerstvě napečené rohlíčky, pro zahřátí byl pro všechny připraven horký čaj a před závěrečným ohňostrojem bylo travnaté prostranství, nejen před budovou radnice, zaplněno do posledního místečka.

Oslava svátku sv. Martina se tedy letos skutečně vydařila. Fotografie z večera můžete shlédnout v sekci Fotogalerie.

Vytvořeno: 12.11.2014

Den válečných veretánů

DSC_0188

U příležitosti Dne válečných veteránů 11. listopadu uctili zástupci Městské části Praha 17 památku padlých. Pietní akt je konal na několika místech v Řepích. Na snímku zleva tajemník MČ Ing. Lubomír Němejc, zástupce starostky Martin Marek, starostka Mgr. Jitka Synková, zástupce Svazu bojovníků za svobodu Ing. Jan Nevole a zástupci starostky Jaroslav Hájek a Tomáš Finger.

Vytvořeno: 12.11.2014

MČ Praha 17 se podílela na proměně dětského oddělení FNM

DSC_0196

Nadační fond Zdeňky Žádníkové již čtvrtým rokem postupně mění vizuální podobu dětské polikliniky FN Motol. Po „kosmické“ kartotéce či „cibetkové“ kavárně nebo originálním, speciálně pro motolskou nemocnici vytvořeném orientačním systému, se výtvarné proměny v režii malíře Libora Škrlíka dočkalo lůžkové oddělení dětské neurochirurgie.

 

Vytvořeno: 6.11.2014

Městská část Praha 17 má nové vedení

Ve středu 5. listopadu 2014 se v Městské části Praha 17 poprvé sešlo 23 nových zastupitelů, aby zvolilo vedení městské části v následujícím složení:

Starostka: Mgr. Jitka Synková (ODS)

Místostarostové: Martin Marek (ODS), Tomáš Finger (Nezávislí), Jaroslav Hájek (TOP 09)

Další radní: Mgr. Václav Soukup (ODS), Bc. Michal Štěpař (TOP 09), Ing. Jaroslava Šimonová (KDU-ČSL)

Předseda finančního výboru: Ing. Jan Černý (ČSSD)

Předseda kontrolního výboru: Miroslav Bartoš (KSČM)

Vytvořeno: 6.11.2014

ŽENDARACE již podruhé!

ŽENDARACE již podruhé!

V sobotu 11. 10. 2014 se uskutečnil v areálu Bikrosclubu Řepy 2. ročník závodu ŽENDARACE.

Vytvořeno: 20.10.2014

Mistrovství ČR BMX v TimeTrailu

Mistrovství ČR BMX v TimeTrailu

V sobotu 11. 10. 2014 se v rámci akce "ŽENDARACE"
uskutečnilo Mistrovství ČR BMX v TimeTrailu – „jízda jednotlivce na čas".

Vytvořeno: 20.10.2014

Finálový závod Pražského MTB poháru 2014

Finálový závod Pražského MTB poháru 2014

V pražských Řepích se uskutečnil finálový závod Pražského MTB poháru 2014

Celkem 24 unikátních pohárových sad s typickou pražskou kostkou už má své majitele. Rozhodnul o tom finálový závod v Řepích.

Vytvořeno: 24.9.2014

Babí léto: 6. září 2014

BL

Babí léto aneb Zábavné odpoledne pro celou rodinu pořádá Městská část Praha 17 v sobotu 6. září 2014 od 14 hodin na ploše před radnicí v Žalanského ulici. Celé odpoledne bude již tradičně zahajovat jízda historických vozidel.

Vytvořeno: 3.9.2014

Mimořádná oprava na letišti

Informace.png

Letiště Praha informuje, že v pondělí 7. 7. (případně ještě v úterý 8. 7.) proběhne mimořádná oprava hlavní dráhy (výměna kabelu k čidlu dráhové dohlednosti). V té době bude primárně využívána zkrácená hlavní dráha, v případě nepříznivých podmínek bude vybraným letům umožněno provést vzlet na vedlejší dráze.

Vytvořeno: 7.7.2014

Řepy se chystají na cyklistický svátek

DSC_1637

Hned dvě mimořádné sportovní události se uskuteční v pražských Řepích v průběhu července.

5. a 6. července se na bikrosové trati bude konat Mistrovství České republiky v této divácky velmi atraktivní disciplíně a ve dnech 18. – 20. července se v okolí bikrosové trati pojede Mistrovství České republiky horských kol v olympijském cross country, štafetách a ve sprinterské disciplíně zvané Eliminátor.

Vytvořeno: 23.6.2014

Den dětí - Dětská pouť

DSCN2982

Oslava Mezinárodního dne dětí proběhla v Městské části Praha 17 – Řepy v neděli 1. června 2014. Dětská pouť se konala od 14 hodin na pozemku Domova sv. Karla Boromejského, ulice K Šancím 50, Praha 17 – Řepy.

Vytvořeno: 30.5.2014

Svátek sousedů

185

Městská část Praha 17 se i v letošním roce připojila k oslavám Svátku sousedů.

Akce proběhla v úterý 27. května odpoledne v zahradě u Mateřského centra Řepík v Bendově ulici č. p. 1121.

Vytvořeno: 28.5.2014

Uctění památky padlých

U příležitosti výroční Květnového povstání českého lidu uctili památku padlých hrdinů představitelé Městské části Praha 17. V pondělí 5. května položili věnce u všech památníků padlých v Řepích. Na fotografii zleva: zastupitel Jaroslav Bíro, místostarosta Dr. Tomáš Finger, starostka Bc. Jitka Synková, místostarosta Martin Marek a místostarosta Mgr. Bořek Černovský.

Vytvořeno: 5.5.2014

Pálení čarodějnic: 30. 4. 2014

DSC_2001

Dne 30. dubna letošního roku, na travnaté ploše před řepskou radnicí, proběhlo již tradiční "Pálení čarodějnic". Akce se účastnilo několik stovek lidí. Pro každého příchozího byl zdarma k dispozici buřt k opékání, limonáda a sladká kobliha. Jinak bylo možno si zakoupit mnoho druhů občerstvení v řadě stánků rozmístěných po celé ploše. Celou akci moderoval Karel Janouš v roli čaroděje Dobroděje ve spolupráci se starostkou Bc. Jitkou Synkovou a místostarosty Martinem Markem, Mgr. Bořkem Černovským a Dr.Tomášem Fingerem.

Vytvořeno: 2.5.2014

Druhé kolo Pražského MTB poháru má své vítěze!

prahamtb2_2014_juniori 562

Po dlouhé době si závodníci v Praze užili závody bez přívalových dešťů a vlídné počasí tak významně pomohlo k testu tratě, na které se v červenci pojede národní šampionát horských kol. V závodě kategorie Elite mužů zvítězil Jiří Novák (Betch.nl Superior Bart Brentjens MTB Team) před Janem Nesvadbou (Superior Rubena Team) a Tomášem Paprstkou (Remerx Merida team Kolín).

Vytvořeno: 30.4.2014

Dar Policii ČR v Řepích

Dar Městské policii

Dne 16. dubna se v odpoledních hodinách uskutečnilo v obřadní síni Úřadu městské části Praha 17 slavnostní předání věcného daru zástupcům řepské policie. Z rukou starostky Bc. Jitky Synkové a přítomného místostarosty Martina Marka si ho převzali npor. Petr Herink a mjr. Jindřich Buček. Předmětem daru byl dalekohled Nikon a dvě navigace Garmin Nuvi. Tento dar byl představiteli naší policie velmi vítán. Bude sloužit sice i na případné bezpečnostní akce, ale primárně ovšem v dopravě.

Vytvořeno: 29.4.2014

MČ Praha 17 schválila podmínky pro poskytování grantů

Zastupitelstvo Městské části Praha 17 na svém zasedání dne 19. března 2014 schválilo podmínky pro poskytování grantů v oblasti sportu, volnočasových aktivit, sociálních služeb, školství, kultury a péče o veřejnou zeleň a životní prostředí.

Vytvořeno: 28.3.2014

Městská část Praha 17 podporuje své živnostníky

V Řepích byla vyhlášena anketa „Nejlepší na sedmnáctce“, která je jedním ze způsobů jak podpořit místní řemeslníky, kadeřnictví, restaurace a další živnostníky a pomoci jim s propagací jejich činnosti. Jejich aktivní zapojení do ankety může přinést větší povědomí o jejich službách a využití pozitivních zkušeností zákazníků, které se promění v hlasy do ankety.

Vytvořeno: 28.3.2014

Společenský večer Prahy 17

_DSC8104

V pátek večer, 28. března, otevřel Společenský večer Prahy 17 novou éru kulturních akcí pořádaných v budově řepské Sokolovny, která prošla kompletní rozsáhlou rekonstrukcí.

Vytvořeno: 24.3.2014

Pálení čarodějnic

Čarodějnice

Již tradiční akce proběhne v Řepích také letos – srdečně zveme malé i velké na Pálení čarodějnic.

Vytvořeno: 24.3.2014

Předání plaket J. A. Komenského

Ve středu 26. března se v obřadní síni řepské radnice uskuteční slavnostní předání Plaket Jana Amose Komenského nejlepším pedagogům řepských základních, mateřských i uměleckých škol.

Vytvořeno: 11.3.2014

Projekt 50+= nová šance

Občanské sdružení Martin realizuje ve spolupráci s Českou asociací pečovatelské služby a Centrem sociálně zdravotních služeb projekt 50+= nová šance.

Vytvořeno: 18.12.2013

Adventní koncerty v Řepích

Vánoční strom

Tradiční adventní koncerty jsou připraveny i v naší městské části. Každou adventní neděli můžete zanechat starosti a shon doma a přijít do kostela sv. Rodiny na některý z koncertů, který vás zaručeně předvánočně naladí. Koncerty začínají vždy od 17 hodin.

Vytvořeno: 1.12.2013

V Řepích se rozzáří vánoční strom

Vánoční strom

Tradiční rozsvěcení vánočního stromu proběhne na první adventní neděli, 1. prosince již tradičně v ulici Makovského, u tramvajové zastávky Slánská, naproti obchodnímu centru.

Vytvořeno: 1.12.2013

Pražský MTB pohár má vítěze!

Cyklokros

Poslední díl Pražského MTB poháru, který se konal v Praze 17, Řepích, rozhodnul o celkových vítězích Pražského MTB poháru pro rok 2013 ve všech 18 kategoriích této soutěže.

Vytvořeno: 18.10.2013

V Řepích se rozhodne o celkových vítězích Pražského MTB poháru 2013

Cyklo

Už v neděli budeme znát celkové vítěze Pražského MTB poháru 2013. Pořadatelé chystají technickou a hravou trať s mnoha novými prvky, kterým vévodí zbrusu nová pasáž, která dostala jméno CAMBER s rychlým sjezdem a následným, serpentinovým výjezdem s klopenými zatáčkami přímo v areálu Bikrosclubu Řepy.

Vytvořeno: 10.10.2013

Na Zličíně se jede 5. kolo Pražského MTB poháru

Cyklokros

Hostitelem pátého kola populárního Pražského MTB poháru pro širokou veřejnost i výkonnostní jezdce bude Zličín. Zdejší trať už překvapila svou pestrostí mnohé bikery a i tentokrát pořadatelé pro závodníky chystají dalších novinky.

Vytvořeno: 3.10.2013